Am un copil de un an, beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 75% din salariu. Daca o sa nasc un al doilea copil pana cand primul va implini varsta de 2 ani, cum se va calcula indemnizatia ptr acesta? Se va calcula 75% din indemnizatia primului copil?
Multumesc ptr. raspuns.
Primul CCC se finalizeaza in 17 dec 2011. O sa nasc al doilea copil in ian 2012.In dec. 2011 o sa revin la serviciu, deci o sa am salariu, iar in ian 2012 o sa fiu in concediu sarcina si lauzie.
1. Calculul indemnizatiei ptr. CCC2 =75% din indemn CCC1+75% venit salarial (luna dec 2011+ian 2012). Corect?
2. Ce demers trebuie sa fac referitor la angajator?Cand il anunt?Imi repune cm, apoi iar il suspenda?
3. Mai este obligatoriu acel concediu de maternitate de 126 zile?
1. Da, asa se calculeaza indemnizatia pentru CCC2.
2. Dupa terminarea CCC1 faceti cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. In momentul reluarii activitatii dvs. puteti intra direct in concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) daca doriti, dupa ce va consultati si cu medicul de familie sau medicul curant ginecolog.
4. In CCC veti putea intra cel mai devreme incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
5. Procedati asa cum ati procedat si la CCC1, faceti cerere, faceti dosar si il depuneti la Primarie.
1. OUG 111/2010 spune: Art. 16
(1) Plata indemnizatiilor(pentru CCC) prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 alin.(1) si art.9 alin.(5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.
2. Angajatorul nu poate impune mamicii ceva fiindca asa vrea el. Cel mult o poate ruga sa reia mai devreme activitatea iar mamica poate sa accepte sau nu. Dar nu vad ce ar avea de castigat dintr-o zi (!?).
3. Daca mamica accepta, pentru acea zi nu va mai primi indemnizatie pentru CCC.