avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuitate concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuitate concediu de crestere a copilului

Buna Ziua,
Primul copil l-am nascut in 12 octombrie 2010, la ora 5.40 dimineata si am beneficiat de concediu de crestere a copilului pe doi ani, conform vechii legislatii cu 75% din media venturilor nete pe ultimele 12 luni.
In 12 octombrie 2012 :) la ora 2.32 dimineata am nascut urmatorul copil, cele doua fetite au ziua de nastere in aceiasi zi cu doi ani diferenta.
Intrebarea mea este: pot sa beneficiez de CCR in continuare sau sunt nevoita sa iau concediu de maternitate cele 42 de zile obligatorii si dupa aceia sa solicit CCR cu recalculare? Va multumesc anticipat pt. raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:52, 20 Octombrie 2012
1. Pentru primul copil indemnizatia pentru CCC1 se plateste pana inclusiv in ziua de 12.10. 2012 cand acesta a implinit 2 ani.

2. Deoprece al doilea copil este nascut in timop ce erati in CCC1 veti intra direct in CCC2, incepand cu data de 13.10.2012.
- Nu mai beneficiati de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie).

3. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1 dar:
- daca optati pentru CCC2 pana la 1 an indemnizatia va fi cuprinsa intre 600 - 3400 lei;
- daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani indemnizatia va fi cuprinsa intre 600 -1200 lei.

4. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca pentru a intra in CCC2 pana la 1 an (sau 2 ani).
-Anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

5. Cu o copie dupa decizia data de angajator prin care vi se prelugeste suspendarea contractului individual de munca si cu copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si completati cererea de acordare a indemnizatie pentru CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc in cazul nasterilor suprapuse melcsy melcsy Buna ziua. situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil eionela eionela Buna ziua In prezent sunt in concediu de crestere copil pana in octombrie 2013. In septembrie 2013 urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic mirelluta_m2005 mirelluta_m2005 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva rasp la uramatoarele intrebari. Am o fetita de 1 an si 7 luni( ma aflu in crestre copil pana la 2 ani), ... (vezi toată discuția)