avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere suprafata apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere suprafata apartament

Datorita arhitecturii blocului, in fata usii de la apartament exista un spatiu aferent casei scarilor (cca 1x5 m), ce nu este utilizat de nimeni altineva in afara de noi. Astfel, ne gandeam daca si in ce conditii se poate utiliza/cumpara acel spatiu, pentru a extinde in acest fel suprafata apartamentului. Pe palier sunt 4 apartamente in total, dar doar unul este in imediata vecinate a acestui spatiu, fara a fi afectat accesul la acel apartament in cazul in care as utiliza (si as inchide) spatiul.

Se poate realiza acest lucru? Ce documente sunt necesare? Din punct de vedere al celorlalti proprietari, de acordul cui am nevoie (doar a vecinilor de langa mine, a tuturor de pe palier, a tuturor de pe scara)?

Astept cu interes raspunsul dvs.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 09:09, 21 Ianuarie 2011
acest spatiu este proprietatea comuna a proprietarilor din cladire. Va puteti extinde asupra lui ori incheind un act de vanzare-cumparare cu asociatia de proprietari ori inchiriindu-l, in functie de aprobarea proprietarilor.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Aveti nevoie de acordul tuturor vecinilor. Daca acestia sunt de acord, puteti incheia un contract de vanzare cumparare pentru spatiul respectiv. Insa, pentru a avea siguranta ca puteti folosi ulterior acel spatiu, eu va sfatuiesc sa va interesati mai intai asupra sanselor de a obtine autorizatie de constructie pentru extinderea apartamentului. Daca pentru extindere este nevoie de demolarea vreunui zid, asigurati-va ca nu veti afecta rezistenta cladirii prin demolare, pentru ca in aceste conditii sunt slabe sanse sa obtineti autorizatie. Parerea mea este sa consultati un proiectant si sa va interesati si la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari apartament/casa scarii silvik2010 silvik2010 Locuiesc intr-un bloc in care multi dintre veciinii mei si-au facut modificari in apartament: la un apartament cu doua camere au demolat WC-ul de serviciu).Cum ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un spatiu nefolosit de pe casa scarii rousseau2 rousseau2 Buna ziua! Am cumparat un apartament intr-un bloc de 4 etaje, la parter. Pe holul scarii, corespunzator cu peretele baii mele( care da spre casa scarii), ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)