avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... constructie neautorizata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

constructie neautorizata

Am construit o cladire,fara autorizatie,in urma cu 2,5ani pe un teren extravilan proprietate personala,imi spuneti si mie,va rog frumos,cum pot sa intru in legalitate.Mentionez ca in tot acest timp nu am primit nici o amenda, vreun avertisment sau vreo notificare sa intru in legalitate.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 22:06, 21 Ianuarie 2011
Buna dimineata !
Deplasati-va la serviciul/compartimentul cadastru-urbanism al primariei pe raza caruia este ridicata constructia si vedeti ce solutii gasiti .... ideal ar fi sa faceti demersurile necesare pt obtinere autorizatie de constructie ( in conditiile date aveti de umblat si cheltuit ) .
Bafta !
Adresati-va serviciului cadastru -urbanism din cadrul primariei in raza caruia este situat imobilul, dar sa aveti in vedere faptul ca nu veti scapa de plata unei amenzi in baza Art.26 lit. a din Legea 50 /1991, intrucat construirea fara autorizatie constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1000 si 100.000 lei.
Vi se va intocmi un p-v. de contraventie in care se va stabili un termen pentru intrarea in legalitate. In acest teremen, trebuie sa depuneti la primarie toate actele solicitate pentru intrarea in legalitate.
Atentie insa, daca depasiti acel termen, primaria are dreptul sa dispuna demolarea constructiei ( ce-i drept sunt destul de rare cazurile cand se procedeaza asa, insa, aveti grija).
Multumesc frumos pt. raspunsuri dar eu intrebam in idea ca ,constructia are peste 2 ani si ca dupa acest termen proprietarul este exonerat de raspundere si poate inscrie acea cladire la impozite si taxe (asa am inteles ca ar fi un paragraf in lege in sensul asta,pe care e drept, eu nu l-am gasit).Stiti mai multe pe aceasta tema?Inca odata va multumesc!
galus a scris:

Am construit o cladire,fara autorizatie,... pe un teren extravilan proprietate personala,

Problema dv. este in primul rand ca ati construit pe un teren neconstruibil. Nu se aproba constructii pe terenuri extravilane!
Primul dv demers este sa scoateti terenul din extravilan si sa-l introduceti in intravilan(daca este posibil)
Asa cum ati fost sfatuit deja, adresati-va primariei...
In ceea ce priveste prescriptia amenzii, vedeti L50/1991,
Art. 31
Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.

Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate constructie fara autorizatie corinaconstantinescu2007 corinaconstantinescu2007 Va rog, am nevoie de o informatie: mai este in vigoare in continuare Art. 31 din L50/1991 - \"Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie ovy ovy pariniti mei au un teren in proprietate ( cu titlu de prorietate ) pe care in urma cu 16 ani ( adik prin 1992 ) au ridicat o constructie insa fara autorizatie ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate constructie balcon din 1996 ad75ria ad75ria In anul 1997 am achizitionat un apartament situat la parter, apartament care are un balcon construit de vechiul proprietar.In 1996 constructia a inceput fara ... (vezi toată discuția)