avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general adaos comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

adaos comercial

Buna ziua,
Detin un magazin alimentar, si as dori sa stiu daca este obligatoriu ca adaosul comercial sa fie acelasi la toate produsele.
Am inteles ca trebuie sa completez NIR-uri.
Mentionez ca este Intreprindere indiv.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 13:15, 21 Ianuarie 2011
nu este obligatoriu sa veti acelasi adaos fix la toate marfurile, adaosul poate varia , da, trebe sa completati NIR obligatoriu acolo se va reflecta adaosurile care sunt variabile
va sugerez sa cititi si Legea nr. 12/1990 (Republicata 2009) privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite"
atentie legea republicata in mai 2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate declarare si afisare adaos comercial laura_25 laura_25 Buna ziua, va rog sa imi comunicati daca este obligatoriu sa declaram la finante adaosul comercial practicat in magazinul nostru si daca trebuie sa il afisam ... (vezi toată discuția)
Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Revanzarea produselor belacsaba belacsaba Buna ziua mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip ... (vezi toată discuția)