avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... administrator decedat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

administrator decedat

Administratorul unei firme careia i-am dat marfa a decedat. In ziua in care a decedat am introdus niste cecuri la plata. Au fost respinse. Problema e ca nu vrea nimeni sa preia firma. Ce putem face? Putem sa ne ducem cu cecurile la un executor? Sa dam in judecata firma? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 13:55, 22 Ianuarie 2011
robertsega32 a scris:

Administratorul unei firme careia i-am dat marfa a decedat. In ziua in care a decedat am introdus niste cecuri la plata. Au fost respinse. Problema e ca nu vrea nimeni sa preia firma. Ce putem face? Putem sa ne ducem cu cecurile la un executor? Sa dam in judecata firma? Multumesc

Solicitati informatii de la O.N.R.C. cu privire la asociati/activitatea respectivei societati si doar dupa ce veti avea acele informatii (de ex.-daca aceasta firma se dizolva, intra in insolventa, se reorganizeaza) veti sti cum trebuie procedat pentru recuperarea creantei.
Buna ziua .
Conform Legii 31/1990,la decesul unui asociat,pot fi introdusi in firma mostenitorii acestuia,cu acordul lor.
Deci verificati la ORC situatia juridica actuala a firmei,solicitati un certificat constatator al firmei,si dupa aceea actionati in consecinta .
Daca creanta este sub 45000 lei,nu puteti sa actionati pentru insolventa firmei.
In acest caz ,va ramane solutia cererii in instanta pentru procedura somatiei de plata, cf.O.G.5/2001.
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu nimic despre lichidare help-me!!! machi machi pe ce site apar firmele (dosarele) care intra in lichidare cu un lichidator numit de instanta.mentionez ca sunt din mures va rog sa mi raspude ti .am avut o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate AMF2010 AMF2010 Buna, am un debitor asupra caruia a fost admisa dizolvarea (ceruta de registru com.); ce pot face in aceasta situatie? Daca introduc o somatie, banuiesc ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)