avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensie

Buna ziua,
La sfarsitul lunii decembrie am primit decizia de pensie,pe care as vrea sa o contest.
Conform Lg.19/2000 aceasta poate fi contestata in instanta in termen de 45 zile(asa cum scrie si pe decizie).
De la 1 ianuarie se aplica noua lege a pensiilor si contestatia se poate face la Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP in termen de 30 zile.
In aceste conditii,va rog sa-mi spuneti,unde pot depune contestatia?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters188036 , utilizator 09:56, 22 Ianuarie 2011
Daca cererea a fost respinsa pe legea veche, bineinteles ca o contestati la Tribunal. Si sa cereriti admiterea contestatiei si plata pensiei incepand cu data cand a-ti depus cererea de pensionare.Daca ajunge-ti pe legea noua nu e chiar bine.
Multumesc pentru raspuns.

Art.174 si art.178 din legea 263/2010 se refera doar la litigiile care se afla pe rolul instantelor si la cererile inregistrate pana la data intrarii in vigoare a noii legi.
Ce as putea sa invoc in cazul in care Casa Judeteana de Pensii ar considera in instanta, ca nu se mai aplica art.87 din legea 19/2000 si ca trebuia sa contest decizia la Comisia Centrala de Contestatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot face contestatie impotriva deciziei de respingere, la casa de pensii sau la tribunal? SERBAN MIHAI2003 SERBAN MIHAI2003 Am primit decizie de respingere la pensionare limita de varsta cu reducerea varstei datorate gr.I pe legea 19/2000 si doresc sa stiu daca fac contestatie la ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de recalculare ContSters203305 ContSters203305 Buna seara, Am depus o cerere de recalculare a pensiei la CJP si am primit o noua decizie pe care vreau sa o contest. Decizia initiala a fost emisa in baza ... (vezi toată discuția)
Contestatie la decizie de pensie SimonescuC SimonescuC In termenul legal (30 de zile) de la comunicarea deciziei de pensie s-a depus si inregistrat pe 08.02.2013 la casa de pensii contestatie la aceasta decizie ... (vezi toată discuția)