avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea 119/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea 119/2010

Prima decizie de pensie militara a fost in 2006 iar in ianuarie 2011 mi-a fost inmanata a 2 decizie pe legea 119. Ma intereseaza daca pot sa aduc pentru recalculare si vechimea din campul muncii din perioada 2006-2010.
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 12:34, 21 Ianuarie 2011
Daca in ianuarie 2011 vi s-a comunicat o noua decizie de pensionare, acesteia i se aplica acelasi regim de contestare de 45 de zile de la data primirii. Sigur ca puteti solicita instantei sa oblige casa de pensii sa va ia in calcul si perioada mentionata, insa trebuie sa obtineti adeverintele necesare pentru 2006-2010 de unde sa rezulte cat si ce ati muncit. Va sfatuiesc ca, inainte de primul termen de judecata, cel mai tarziu, sa depuneti si la casa de pensii acele adeverinte despre care am vorbit. Succes.
Bineinteles ca puteti formula cerere de recalculare a pensiei pentru perioada lucrata din 2006 pana in 2010.
In privinta celei de-a doua decizii , asa zisa de "reclaculare" pe legea 119, va sfatuiesc sa o contestati in instanta invocand art. 1 pct. 1 din Conventia europeana a drepturilor omului si neretroactivitatea legii asupra drepturilor stabilite printr-o lege anterioara, drepturi ce s-au castigat sub imperiul legii vechi.
Mai puteti sustine ca termenul de "recalculare" este impropriu folosit fiind vorba de fapt de o taiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicat mai Pilu Pilu marți, 4 ianuarie 2011 COMUNICAT M.A.I. Procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale ... (vezi toată discuția)
Contestatii decizii de pensionare krismon krismon Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Soacra mea beneficiaza de pensie de urmas. Initial a fost vorba de o pensie speciala, socrul ... (vezi toată discuția)
Pensii recalculate in baza unei legi abrogate? Stancu Cornel Stancu Cornel Am si eu o intrebare,daca pensiile militare devin pensii in intelesul leg.19/2000 asa zice leg.119/2010, pentru cei care cer recalcularea dupa 01.01.2011, din ... (vezi toată discuția)