avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Buna ziua,
am castigat in prima instanta procesul cu privire la drepturi banesti (plata orelor suplimentare si diferente salariale neachitate). S-a facut recurs de partea adversa (angajator). Recursul a fost depus pe 24 martie 2008. Stiu ca trebuie sa depun intampinare. Am doua intrebari:
1. Daca nu primesc atasat la citatie motivarea recursului ( se intampla sa trimita numai citatia) cum fac intampinarea inainte cu 5 zile de sedinta ( daca nu stiu la ce raspund)?
2. Cand primesc citatia? ( ca a trecut o luna de la depunerea recursului si litigiile de munca se judeca chipurile la urgenta)
in prima sedinta vor cere termen pentru a studia intampinarea mea si asa vom prinde vacanta de vara?
Va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 17:29, 12 Aprilie 2008
Procedura de judecata este cea prevazuta de Codul de procedura civila, cu particularitatile prevazute pentru litigiile de munca.
Hotararile pronuntate in prima instanta in litigiile de munca sunt definitive si executorii. Ele pot fi puse in executare fara a mai fi nevoie de investirea cu formula executorie, intrucat acest caracter ii este conferit de lege.
asta inseamna ca ma duc la tribunal cu hotararea si o legalizez si pe urma ma duc la executor ca sa capat banii fara sa astept recursul si fara ca pe hotararea pe care am primit-o sa scrie ca e executorie? De ce mi-au spus de la arhiva ca nu pot legaliza fara raspunsul din recurs?:-/=D>
Pe hotararea comunicata scrie "cu recurs" (adica nu are si apel). Ori, potrivit art 377 cpc sunt hotarari definitive hotararile date in prima instanta, potrivit legii, fara drept de apel"
Iar potrivit art 376 "se investesc cu formula executorie...hotararile care au ramas definitive ORI au devenit irevocabile" .
Legea nu nu zice "SI" ci "ORI". Termenul de prescriptie pentru executarea hotararii a inceput sa curga. Daca recurentul doreste poate sa faca cerere de suspendare, dar in lipsa unei astfel de cereri ori daca ea nu este admisa hotararea poate fi pusa in executare.
La Tribunal nu mergeti cu sarumana ci cu o cerere de legalizare si investire.
Super, merg chiar luni dar daca dosarul nu mai este la tribunal pot cere legalizarea hotararii fara dosar?
Si in definitiv de ce nu a facut asta avocata mea?Uf....
Se pare ca nici executorii nu prea le au..., am intrebat la un birou al unui executor judecatoresc si la fel a spus ca nu pot legaliza hotararea pana dupa recurs si la ei nu pot veni decat cu hotararea investita .
Greu cu legea, din 3 surse ( avocata, tribunal arhiva, executor ) numai aici mi s-a confirmat ce am citit si eu in codul muncii art. 278.. Va multumesc=D>#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare si investire otto2007 otto2007 Buna ziua, am fost la tribunal, mi s-a spus de la arhiva ca dosarul este la semnat pt a pleca la Curtea de apel pt recursul inaintat de angajator. Pt. ... (vezi toată discuția)
Debutant mihaimir mihaimir voi pune o intrebare ce va starni ironii - faptul este ca am castigat un litigiu de munca(primul pe care l-am avut) prin forte proprii si tot astept ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)