avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legalizare si investire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legalizare si investire

Buna ziua,
am fost la tribunal, mi s-a spus de la arhiva ca dosarul este la semnat pt a pleca la Curtea de apel pt recursul inaintat de angajator. Pt. legalizare si investire trebuie depusa cerere in fiecare zi de joi, am intrebat daca vin joi sa fac cerere si mi s-a spus ca nu mai gasesc dosarul, ca pleaca la Curte.
Deci nu mai pot legaliza decat dupa recurs( daca pastreaza hotararea primei instante)?
Este vreun termen de prescriptie?
Va rog , puteti sa imi explicati pasii urmatori ca avocata mea m-a lasat balta dupa ce mi-a castigat in prima instanta procesul.( litigii de munca)
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 15:19, 25 Aprilie 2008
In urma recursului legalizati.
Daca se pastreaza hotararea primei instante, dosarul se intoarce la tribunal si acolo o sa legalizati.
Hotararile date in litigiile de munca sunt definitive si executorii.
Drept urmare, daca ati castigat ceva prin hot care vreti sa o legalizati, nu trebuie sa faceti decat o cerere angajatorului prin care ii cereti sa puna in executare dispozitiile din hot., chiar daca au promovat recurs impotriva acestei hot.
Cf.art. 83 din lg.168/1999, neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile calculate de la data cererii de executare adresate unitatii de partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 6 luni ori cu amenda, iar cf.art. 84, neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an ori cu amenda
pot trimite aceasta cerere prin executor? Adica executorul trimite cererea chiar daca nu am legalizat-o si investit-o?
Nu e vorba numai de plata salariilor. Primul capat de cerere este plata orelor suplimentare si al doilea capat de cerere este plata diferentelor salariale neincasate( diferenta intre salariul incasat efectiv si cel inscris in CIM)
Va sunt recunoscator daca ma lamuriti pt ca deja ma judec de 1 an
Nu este nevoie de executor.Formulati in scris o cerere prin care cereti soc.sa va achite drepturile castigate .Cererea o formulati in 2 ex. si o inregistrati la societate, un ex il pastrati pt.dvs.Daca in termen de 15 zile de la inregistrarea cererii nu va achita aceste drepturi, formulati o plangere penala la politie.
va foarte multumesc

Alte discuții în legătură

Primit hotarare judecatoreasca.ce urmeaza?putin ajutor va rog! ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua, Am primit astazi o hotarare judecatoreasca intr-un litigiu pe care l-am avut cu societatea unde am lucrat.Scrie ca ei trebuie sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)
Angajator care refuza plata 1 salariu compensator castigat de angajat in instanta brezan brezan Am fost disponibilizat cf. art. 65 din Codul Muncii. La lichidare, am solicitat si plata unui salariu compensator cf. Contractul Colectiv de Munca la Nivel ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale in urma unei hotarari judecatoresti MatusaVulpe MatusaVulpe Buna ziua, Am castigat in instanta un litigiu de munca, pentru care angajatorul este obligat sa ma repuna pe post, m-a repus fara sa semnez acte altele in ... (vezi toată discuția)