avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legalizare si investire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legalizare si investire

Buna ziua,
am fost la tribunal, mi s-a spus de la arhiva ca dosarul este la semnat pt a pleca la Curtea de apel pt recursul inaintat de angajator. Pt. legalizare si investire trebuie depusa cerere in fiecare zi de joi, am intrebat daca vin joi sa fac cerere si mi s-a spus ca nu mai gasesc dosarul, ca pleaca la Curte.
Deci nu mai pot legaliza decat dupa recurs( daca pastreaza hotararea primei instante)?
Este vreun termen de prescriptie?
Va rog , puteti sa imi explicati pasii urmatori ca avocata mea m-a lasat balta dupa ce mi-a castigat in prima instanta procesul.( litigii de munca)
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 15:19, 25 Aprilie 2008
mai revin cu o intrebare. Art.308 din OUG 58/2003 spune ceva de posibilitatea respingerii recursului fara citarea partilor si ca daca s-a respins acest lucru va fi comunicat numai partii care l-a inaintat. Daca cererea de recurs a fost facuta pe 24 martie si dosarul nu a ajuns la curte si eu nu am primit nici o citatie e posibil sa aiba legatura cu acest articol 308?
La tribunal mi s-a spus acum 10 zile ca dosarul nu e in arhiva ci e la semnat. Ieri la curte mi s-a spus ca la ei nu a ajuns dosarul . X-(Sa astept citatia pt a angaja alt avocat sau ce sa fac?
Recursul în litigiile de muncă nu se poate judeca fără citarea părţilor! Aşteptaţi citaţia.
Părerea mea este să lăsaţi banii depuşi pe card de fostul angajator şi să nu-i ridicaţi pentru a vă feri de orice surprize.
Este posibilă şi casarea cu trimitere spre rejudecare pentru vicii de procedură, dar asta nu înseamnă că trebuie să le daţi banii înapoi imediat ci numai dacă, în urma rejudecării şi rămânerii definitive şi irevocabile a sentinţei pronunţate în rejudecare, instanţa stabileşte o sumă mai mică datorată de angajator, sau vă respinge acţiunea.
Eu am avut surpriza de a avea un litigiu în pretenţii bazat pe despăgubiri pentru neeliberarea carnetului de muncă întemeiat pe Decretul 92, am câştigat pe fond, angajatorul a făcut recurs şi i s-a admis pentru faptul că instanţa nu a fost formată din judecător şi 2 magistraţi asistenţi. Deci o chestiune de viciu, nu de fond. S-a casat cu trimitere spre rejudecare, când la instanţa de fond nu s-au mai administrat alte probe, aşa încât la primul termen de judecată, instanţa a rămas în pronunţare şi a admis din nou acţiunea clientului meu. Iar a făcut recurs angajatorul şi iar a pierdut. Consecinţa a fost durata mai mare a procesului şi chletuilelile cu onorariul mai mari pe care însă le-a recuperat împreună cu despăgubirea.
Nu vă speriaţi aşa uşor! Eu am dat un exemplu, asta nu înseamnă că aşa se va întâmpla.
Veţi angaja avocat când veţi primi citaţia.
otto2007 a scris:

mai revin cu o intrebare. Art.308 din OUG 58/2003 spune ceva de posibilitatea respingerii recursului fara citarea partilor si ca daca s-a respins acest lucru va fi comunicat numai partii care l-a inaintat. Daca cererea de recurs a fost facuta pe 24 martie si dosarul nu a ajuns la curte si eu nu am primit nici o citatie e posibil sa aiba legatura cu acest articol 308?
La tribunal mi s-a spus acum 10 zile ca dosarul nu e in arhiva ci e la semnat. Ieri la curte mi s-a spus ca la ei nu a ajuns dosarul . X-(Sa astept citatia pt a angaja alt avocat sau ce sa fac?

1. OUG nr.58/2003 nu are 308 articole, ci este un act normativ care modifica Codul de procedura civila.
2. Alineatul invocat de dvs este abrogat, in prezent (Alineatul (4) a fost abrogat prin art. I pct. 115 din O.U.G. nr. 138/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea de aprobare nr. 219/2005).
3. Neprimirea citatiei nu are legatura cu art.308, deoarece preşedintele instanţei, după ce va constata că procedura de comunicare a hotărârii a fost îndeplinită, va fixa termen de judecată şi va dispune citarea părţilor şi comunicarea motivelor de recurs. Intimatul este obligat să depună întâmpinare cu cel puţin 5 zile înainte de termenul de judecată.
4. Dosarul este posibil sa fie inca la Tribunal si dupa aceea sa plece la Curtea de Apel. Daca de la Curtea de Apel vi s-a raspuns ca dosarul nu a ajuns la ei, inseamna ca trebuie sa mai asteptati pana veti primi citatia.
5. Dupa primirea citatiei va puteti decide daca angajati sau nu avocat.
multumesc
Sarbatori fericite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primit hotarare judecatoreasca.ce urmeaza?putin ajutor va rog! ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua, Am primit astazi o hotarare judecatoreasca intr-un litigiu pe care l-am avut cu societatea unde am lucrat.Scrie ca ei trebuie sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)
Angajator care refuza plata 1 salariu compensator castigat de angajat in instanta brezan brezan Am fost disponibilizat cf. art. 65 din Codul Muncii. La lichidare, am solicitat si plata unui salariu compensator cf. Contractul Colectiv de Munca la Nivel ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale in urma unei hotarari judecatoresti MatusaVulpe MatusaVulpe Buna ziua, Am castigat in instanta un litigiu de munca, pentru care angajatorul este obligat sa ma repuna pe post, m-a repus fara sa semnez acte altele in ... (vezi toată discuția)