otto2007 a scris:
mai revin cu o intrebare. Art.308 din OUG 58/2003 spune ceva de posibilitatea respingerii recursului fara citarea partilor si ca daca s-a respins acest lucru va fi comunicat numai partii care l-a inaintat. Daca cererea de recurs a fost facuta pe 24 martie si dosarul nu a ajuns la curte si eu nu am primit nici o citatie e posibil sa aiba legatura cu acest articol 308?
La tribunal mi s-a spus acum 10 zile ca dosarul nu e in arhiva ci e la semnat. Ieri la curte mi s-a spus ca la ei nu a ajuns dosarul . X-(Sa astept citatia pt a angaja alt avocat sau ce sa fac?
1. OUG nr.58/2003 nu are 308 articole, ci este un act normativ care modifica Codul de procedura civila.
2. Alineatul invocat de dvs este abrogat, in prezent (Alineatul (4) a fost abrogat prin art. I pct. 115 din O.U.G. nr. 138/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea de aprobare nr. 219/2005).
3. Neprimirea citatiei nu are legatura cu art.308, deoarece preşedintele instanţei, după ce va constata că procedura de comunicare a hotărârii a fost îndeplinită, va fixa termen de judecată şi va dispune citarea părţilor şi comunicarea motivelor de recurs. Intimatul este obligat să depună întâmpinare cu cel puţin 5 zile înainte de termenul de judecată.
4. Dosarul este posibil sa fie inca la Tribunal si dupa aceea sa plece la Curtea de Apel. Daca de la Curtea de Apel vi s-a raspuns ca dosarul nu a ajuns la ei, inseamna ca trebuie sa mai asteptati pana veti primi citatia.
5. Dupa primirea citatiei va puteti decide daca angajati sau nu avocat.