avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... factura gaz pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

factura gaz pausal

Buna ziua,
In cursul anului trecut o parte din vecinii de pe scara unde locuiesc si-au montat intalatie de gaze cu , contuare individuale, astfel in cat pe scara mai sunt momentan 6 apartamente care nu au contuar in fata usii. Pe factura aferenta lunii noiembrie am observat ca aveam de plata pentru gaze suma de 90 ron (45 ron /persoana) in conditiile in care pana acum plateam ~20 ron pe apartament (~10 ron/persoana). Intrigat cand am consultat tabelul am observat ca intreaga factura de la gaze a fost impartita la 10 persoane aferente a 5 apartamente Lasand la o parte faptul ca fatura era impartita la 5 apartamente in loc de 6 (la un apartament e o firma si am zis ca sar putea sa fie o explicatie), lasand la o parte si faptul ca pe tabel era trecut costul gazului doar la 2 apartamente (celalate apareau cost 0) am fost surprin in mod neplacut sa constat ca factura pt gaz dina cea luna a fost de ~452 ron iar pana acum , in ultimele 6 luni , nici una nu a trecut de 216 . Cum la asociatie a fost sotia si a reusit sa o invarteasca si so ameteasca de na inteles nimic , si eu unul as dri sa ma dezmeticesc ...as vrea sa ajung pe acolo si sa solicit sa vad factura de gaze pe luna noiembrie. Insa inainte de ma duce acolo as vrea sa stiu daca am acest drept...daca am dreputul de a solocita sa vad chitanata unei utilitati de la asociatie....si cand ma refer la drept , ma refer la drept legal ..poate nar strica sa stiu si legea care imi da acest drept . Spuneti-mi va rog daca pot sa solicit oricand ctitantele care sau platit si /sau legea care imi da dreptul
Cel mai recent răspuns: drg75 , utilizator 16:30, 21 Ianuarie 2011
Aveti PERFECTA dreptate ....dar tot ma roade ceva....am tabelul pe octombrie in fata Fact Gaz 116.20 si mai am si tabelul pe noiembrie Fac Gaz 452.05. Deci is 2 luni consecutive si nu as putea sa spun ca in octombrie am tremurat prea tare de frig dar cu siguranta nici sauna nam facut.
Oricum sunt constient ca sar putea sa fiu oleaca de trilu lilu si paranoia de aia momentan inainte de a presupune altceva as vrea sa vad factura ...sa vad daca scrie ceva in plus pe ea , vreo taxa noua , vreo penalizare , ...
Diferentele acestea se remarca in acelasi fel ca si la blocul dv. la mai toate blocurile in care consumul la caldura este contorizat cu repartitoare.
X-( Clar .... vara asta am de treaba ...instalatie separata de gaze cu tot cu ceas.... #-o de nar fi fost criza asta o faceam de anul trecut o data cu vecinii
Probabil la dumneavoastra in bloc s-au montat repartitoare anul acesta. La noi s-au montat in anul 2004 si deja in anul 2006 s-a facut separare la gaze exact din acelasi motiv (atunci nu era inca criza), iar acum factura blocului nostru pe luna decembrie are valoarea de 700,77 lei (de vreo 6 ori mai mult decat intr-o luna de vara).
Aceasta valoare se imparte la 16 persoane si fiecare are de platit 43,80 lei numai pentru gaze.
Din aceasta cauza explicam si eu intr-un alt topic, ca cei care se incalzesc cu aragazul ajung in final sa plateasca mai mult la incalzire decat cei care folosesc caloriferele (dar din pacate mai trebuie sa plateasca si altii care nu fac asta).
N-aveti alta solutie decat sa va faceti si dumneavoastra separarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cost pentru preparea apei calde menajere Arabella Pap Arabella Pap Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un mod de calcul pentru repartizarea legala a costului de pe factura pentru combustibilul folosit pentru a incalzi apa? ... (vezi toată discuția)
Referitor calculul costurilor de incalzire cnf anscr 343/2010 iulie roiban roiban Conform fisei de calcul pentru luna noembrie a costurilor de incalzire, eliberata de firma ce efectueaza citirea repartitoarelor apare un consum de 12,584 ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la caldura dorian_live98 dorian_live98 Buna ziua, As dori sa stiu cum se repartizeza cheltuielile cu incalzirea , daca la scara blucului nu mai exista contor de caldura , dar in apartamente exista ... (vezi toată discuția)