avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea cheltuielilor la caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea cheltuielilor la caldura

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se repartizeza cheltuielile cu incalzirea , daca la scara blucului nu mai exista contor de caldura , dar in apartamente exista repartitoare.
E legal si corect ca in urma facturarii estimative a RADET sa se imparta in funtie de consumul repartitoarelor din apartamente, sau ar trebui sa se imparta in regim pausal?
Mentionez ca in bloc sunt garsoniere cu suprafata egala, iar multi folosesc gazele , care sunt la comun si nu dau drumul la calorifere, astfel intretinerea devine si mai mare , iar pretul per unitate de caldura e marit pentru cei ca mine care folosesc caloriferele
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 11:30, 3 Februarie 2014
Factura estimata de RADET este transformata de firma care face repartizarea caldurii in "unitati" acestea sunt repartizate individual (ce declara fiecare proprietar sau ce citesc ei daca sunt repartitoare cu citire radio), pe cota-parte de proprietate care este repartizata tuturor proprietarilor in functie de cota-parte detinuta si tevile care trec prin fiecare apartament.
Dar acesta este dezavantajul repartitoarelor, sunt multi care le inchid si folosesc aragazul pentru incalzire (ca tot este la comun in functie de numarul de persoane), daca sunt multi pensionari care stau toata ziua acasa, ard gazul de la 6 dimineata la 10 noaptea.
Noi am avut repartitoare si am renuntat de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intretinere apartament gol val-c val-c Detin un apartament in Bucuresti care a fost inchiriat 3 ani si de 2 luni este liber si scos la vanzare. Am facut cerere de scoatere de la intretinere si am ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura cu citire radio Ionionutz Ionionutz Buna ziua! Am avut timp de 10 ani, repartitoare de caldura.Pe langa faptul ca in continuare sunt pierderi d ecaldura care li se pun in carca tot celor ca ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)