Buna ziua,
As dori sa stiu cum se repartizeza cheltuielile cu incalzirea , daca la scara blucului nu mai exista contor de caldura , dar in apartamente exista repartitoare.
E legal si corect ca in urma facturarii estimative a RADET sa se imparta in funtie de consumul repartitoarelor din apartamente, sau ar trebui sa se imparta in regim pausal?
Mentionez ca in bloc sunt garsoniere cu suprafata egala, iar multi folosesc gazele , care sunt la comun si nu dau drumul la calorifere, astfel intretinerea devine si mai mare , iar pretul per unitate de caldura e marit pentru cei ca mine care folosesc caloriferele
Factura estimata de RADET este transformata de firma care face repartizarea caldurii in "unitati" acestea sunt repartizate individual (ce declara fiecare proprietar sau ce citesc ei daca sunt repartitoare cu citire radio), pe cota-parte de proprietate care este repartizata tuturor proprietarilor in functie de cota-parte detinuta si tevile care trec prin fiecare apartament.
Dar acesta este dezavantajul repartitoarelor, sunt multi care le inchid si folosesc aragazul pentru incalzire (ca tot este la comun in functie de numarul de persoane), daca sunt multi pensionari care stau toata ziua acasa, ard gazul de la 6 dimineata la 10 noaptea.
Noi am avut repartitoare si am renuntat de 2 ani.