:-/Sotzul meu este proprietarul unui imobil cu teren impreuna cu tatal sau care are drept de uzufruct.Mentionez ca parintii sunt divortati si soacra mea are un apartament pe numele ei si al socrului meu,apartament in care locuieste cu cumnata mea care are un handicap pentru care ia indemnizatie.In momentul divortului intelegerea a fost ca apartamentul ramane soacrei si fetei ei ,iar casa ramane socrului cu fiul sau.Intrebarea mea este:In cazul in care se pune problema succesiunii cum se va proceda?Mentionez ca eu nu sunt trecuta in nici un act de proprietate,iar sotul meu era necasatorit in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare.Acum a aparut si un copil in urma casatoriei si imi fac griji.
Va multumesc anticipat!
Dreptul de uzufruct nu se mosteneste, el inceteaza la moartea socrului. Daca socrul mai are si un drept de proprietate pe o parte din casa (desi presupun ca nu are, din moment ce are uzufruct), la mostenirea lui vin copii: adica sotul D-voastra si sora lui.
D-voastra si copilul il mosteniti pe sotul D-voastra, deci nu aveti de ce sa va faceti griji.
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
De aici sa inteleg ca sotul meu va avea parte la apartament?
Soacra mea ma poate da afara din casa sotului in cazul unui eveniment nefericit?
Mostenire
sagetator1
buna ziua
Am o intrbare daca ma puteti ajuta in legatura cu mostenire ......deci acum cam 40 de ani a murit tatal sotului {adica socrul] ,sotul meu fiind ... (vezi toată discuția)