avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de uzufruct

:-/Sotzul meu este proprietarul unui imobil cu teren impreuna cu tatal sau care are drept de uzufruct.Mentionez ca parintii sunt divortati si soacra mea are un apartament pe numele ei si al socrului meu,apartament in care locuieste cu cumnata mea care are un handicap pentru care ia indemnizatie.In momentul divortului intelegerea a fost ca apartamentul ramane soacrei si fetei ei ,iar casa ramane socrului cu fiul sau.Intrebarea mea este:In cazul in care se pune problema succesiunii cum se va proceda?Mentionez ca eu nu sunt trecuta in nici un act de proprietate,iar sotul meu era necasatorit in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare.Acum a aparut si un copil in urma casatoriei si imi fac griji.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adinellazip , utilizator 18:57, 21 Ianuarie 2011
Dreptul de uzufruct nu se mosteneste, el inceteaza la moartea socrului. Daca socrul mai are si un drept de proprietate pe o parte din casa (desi presupun ca nu are, din moment ce are uzufruct), la mostenirea lui vin copii: adica sotul D-voastra si sora lui.
D-voastra si copilul il mosteniti pe sotul D-voastra, deci nu aveti de ce sa va faceti griji.
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
De aici sa inteleg ca sotul meu va avea parte la apartament?
Soacra mea ma poate da afara din casa sotului in cazul unui eveniment nefericit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire sagetator1 sagetator1 buna ziua Am o intrbare daca ma puteti ajuta in legatura cu mostenire ......deci acum cam 40 de ani a murit tatal sotului {adica socrul] ,sotul meu fiind ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)