avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand se poate schimba presedintele unei asociatii si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand se poate schimba presedintele unei asociatii si seful scarii?

Doresc sa stiu care sunt pasii premergatori convocarii unei sedinte de asociatie de proprietari pentru alegerea presedintelui. In acelasi timp doresc sa cunosc metoda legala de schimbare a unui sef de scara imncompetent si mincinos.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:10, 21 Ianuarie 2011
Presedintele asociatiei se poate schimba la AG anuala sau AG de alegeri(din doi in doi ani) sau poate fi convocata o AG de urgenta de catre 20% din proprietari.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, art 23.
[....](4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.

Legal nu exista postul de "sef de scara".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara reconvocata a asociatiei de proprietari BG BG Buna ziua!Azi (24.03.2011 am participat la o adunare generala extraordinara a unei asociatie de proprietari convocata de cel putin 20% din membrii asociatiei. ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Realegere comitet executiv? goby goby In martie 2014 am avut ad. gen de alegeri. Comitetul Executiv este format din trei persoane:presedinte, vicepresedinte , membru.Nr. membrilor in CE este de 3 ... (vezi toată discuția)