avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

E posibil ca hotararea de divort sa o merg la judecatorie si sa imi puna o stampila sa fie irevocabila sa nu mai astept 30 de zile pana la devinitiva dare urmeaza sa imi fie trimeasa? si la notar merge sa facem partajul pe cale amiabila si sa coste 12mil? totusi mie mi-se pare cam mult.deci eu cu fostul sot nu avem nici un copil impreuna dar partajul am zis sa-l incheiem pe cale amiabila/Partajul la tribunal cat ar costa daca e sa nu ma inteleg cu el pe cale amiabila?multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:57, 21 Ianuarie 2011

E posibil ca hotararea de divort sa o merg la judecatorie si sa imi puna o stampila sa fie irevocabila sa nu mai astept 30 de zile pana la devinitiva dare urmeaza sa imi fie trimeasa?

Va trebui sa asteptati comunicarea si apoi sa se implineasca termenul de apel de 30 zile. Daca in acest interval de timp sentinta nu va fi atacata de nici una dintre parti atunci devine definitiva si irevocabila.


Partajul la tribunal cat ar costa daca e sa nu ma inteleg cu el pe cale amiabila?

Taxa judiciare de timbru este in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile.
Aveti insa posibilitatea ca in fata instantei sa incheiati o tranzactie si sa stabiliti de comun acord cum se vor imparti bunuri comune. In acest fel ati putea evita taxa de 3%.
Nu o evitati, dar vi se poate returna. Nu e musai.
Puteti renunta la apel ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cale amiabila, apartament prima casa pop82 pop82 Buna ziua, as dori ajutorul dumneavoastra deoarece nu sunt in tara si nu pot lua legatura cu nimeni referitor la problema mea. Sunt navigator si as dori sa imi ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa inainte de divort, fara ca sotia sa fie codebitor gabiistancu gabiistancu Buna ziua, Tocmai am depus cu sotia actele de divort, prin acordul partilor, urmand sa revenim in 30 zile pentru decizia finala. impartirea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Partaj prin tribunal sau notariat? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, Acum doua zile ceream un sfat cu privire la termenul in care poate judecatoria sa motiveze divortul. Am vazut si multumesc pentru raspuns, ca acest ... (vezi toată discuția)