Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: primesc o pensie alimentara de la fostul meu sot, dar vine prin posta. As fi dorit sa-mi depuna banii pe cardul meu BRD, dar de la firma la care lucreaza fostul sot mi s-a spus ca nu se poate, pentru ca ei nu fac decat un singur ordin de plata si ca ei nu sunt obligati in nici un fel sa-mi vireze banii intr-un anume fel. Sper ca am fost destul de clara in exprimare.
Va multumesc anticipat.
Asa este, angajatorul fostului sot nu are decat obligatia de a vira banii - modalitatea prin care o face trebuie doar sa fie legala, alegerea instrumentului de plata ramanand insa la alegerea lui. Puteti totusi incerca sa solicitati in scris angajatorului ca banii sa va fie virati in contul nr. ... deschis la ... intrucat ... si gasiti un motiv pertinent pentru care ar putea da curs solicitarii dvs. (internare in spital, etc.).
Pensia de intretinere,pentru ca despre aceasta este vorba,este o obligatie a fostului dumneavoastra sot.Daca instanta nu a dispus si modalitatea de plata(lucru pe care de obicei nu-l dispune),sa fiti multumita ca se achita de obligatie.Eventual puteti sa-l rugati frumos sa va satisfaca si acest moft.
Instanta nu dispune, de obicei, pentru ca nu e investita cu vreo cerere asupra acestui aspect.
Daca se solicita in instanta, atunci se pronunta.
Aratati ca va mutati de acolo, aratati ca e mai ieftin pentru ei...
Nu ineteleg chestia cu ordinul de plata... care e problema? :-/ E mai usor sa faca un drum la posta decat sa mearga la banca o data pentru mai multe lucruri?