Buna ziua as dori sa stiu daca pot sa ii cer fostului sot eu sau fiul meu prin instanta sa vireze bani in contul fiului meu odata cu cerere de mărire a pensiei de intretinere specific ca pana acum ne dădea bani in mana dar cam uita sa își faca datoria
puteti cere, dar poate sa uite si sa treaca pe la banca.
varianta utila este, daca lucreaza, sa instiintati angajatorul si acesta sa vireze lunar intretinerea.
puteti, de esemenea, cere si instantei sa dispuna executarea pensiei in maniera de mai sus.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Majorul e in drept sa ceara stabilirea pensiei, marirea pensiei, executarea silita a debitorului.
Dvs nu aveti capacitatea procesuala pt asta, iar cu angajatorul nici dvs si nici copilul nu aveti vreo treaba. Daca tatal nu plateste pensia asa cum s-a stabilit, copilul se va adresa unui executor judecatoresc, alta cale nu e. Ori are o discutie cu tatal si acesta intelege ca daca nu plateste la timp si de bunavoie, va suporta si cheltuielile de executare si in consecinta, va plati, ori copilul se va adresa unui executor cu cerere in vederea executarii silite.
Copilul devenit major este titularul actiunii de marire a pensiei de intretinere, cu conditia sa se afle in continuarea studiilor, sa se afle in stare de nevoie si sa aiba sub 26 ani. Plata pensiei se va cere a se face in contul bancar indicat. Asa va dispune si instanta daca cereti.
Ulterior daca tatal nu isi executa de buna voie obligatia stabilita prin decizie judecatoreasca, atunci copilul va putea apela la un executor care va institui poprirea pe veniturile tatalui, iar societatea agajatoare va fi obligata ca lunar sa vireze banii aferenti pensiei de intretinere.