Buna ziua!
Am depus o actiune de majorare pensie alimentara in care am cerut si ca angajatorul sa retina si sa vireze suma pe statul de plata al debitorului(tatal minorului). Instanta a respins acest capat de cerere invocand faptul ca pensia trebuie platita de buna voie,iar daca nu se plateste abia atunci se poate face executare. Mentionez ca pana in prezent pensia a fost platita de angajator ,asa cum am cerut in continuare.
Vreau sa fac apel ,dar nu stiu temeiul legal .
Puteti sa ma ajutati,va rog?!
Nu exista un temei legal, faceti apel degeaba. Instanta nu mai infiinteaza din oficiu poprire pe salariu. Daca nu va plati de bunavoie, va trebui sa apelati la un executor.
Mai exista varianta ca angajatorul sa vireze pensia cu acordul angajatului in baza hotararii daca ii cereti si ii dati un exemplar al hotararii.
El (tatal) a solicitat sa nu i se mai opreasca pe stat pensia. Nu a fost stabilita insa o data la care trebuie platita si nici modalitatea prin care sa o faca. Nu exista nicio alta posibilitate de a primi pensi de la unitate?
Chiar daca el plateste,sa zicem ,o luna da,una ba,sau cu intarziere? In ce conditii pot sa il execut? In situatia actuala trebuie sa stau sa atept..."bunavointa domnului"... Pot sa fac o alta actiune prin care sa solicit stabilirea unei date la care trebuie sa vireze pensia?