avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire pensie alimentara stabilita cu luarea in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire pensie alimentara stabilita cu luarea in considerare a normei de hrana ca si venit

Buna ziua

Am castigat procesul de pensie alimentara cu retinere de 1/6 din salariu si considerarea normei de hrana ca si venit.
Anterior imi platea o suma fixa ca si pensie alimentara.

Intrebarea este :
In sentinta nu este scris ca pt cota de 1/6 din sal se face proprire si se vireaza in contul meu pentru copil.
Cum trebuie sa procedez ca sa i se propreasca acesti bani din salariu deoarece eu nu pot avea incredere ca el o sa calculeze corect cei 1/6.
In plus desi s-a stabilit obligatia de la data introducerii actiunii el momentan imi plateste in continuare aceeasi suma mica de dinainte.

Ce acte trebuie sa trimit la locul lui de munca pentru proprire.
Este suficienta sentinta definitiva si irevocabila insotita de extrasele de cont care dovedesc suma platita sau trebuie sa apelez si la un executor judecatoresc avand in vedere ca are si restante?

Multumesc,

Am castigat procesul de pensie alimentara cu retinere de 1/6 din salariu si considerarea normei de hrana ca si venit.

Serios ? Cand asta ? Banuiesc ca de curand.. Exista o motivare a instantei pe acest aspect ?:thumbup:

Apelati la un executor, instanta nu mai infiinteaza poprire din oficiu, iar angajatorul se prea poate sa nu va ia in seama.
Da de curând si chiar e super motivata
Daca cineva e in situatia asta va pot da sentinta mea sau citat din ea si o sentinta anterioara care m-a ajutat sa argumentez.
Am argumentat si am castigat pt ca e dreptul copilului sa primeasca macar minimul din cat trebuie.
Oricum legea e reltiva in tara asta si daca nu esti tare pe pozitii si nu iti argumentezi solicitarile si nu esti tare pe pozitii te mananca .....
dar nu a a vut de ales.
gi-jane2 a scris:

Exista o motivare a instantei pe acest aspect ?:thumbup:

Motivarea e simplă asupra acestui aspect. Practic orice venit care nu are caracter ocazional (gen premii) ci unul periodic regulat ar trebui să intre în calcului pensiei.

Banii respectivi sunt destinați cumpărării de alimente pentru cel care-i în drept să-i primească, ceea ce înseamnă că suma respectivă nu mai este alocată din salar. Astfel, venitul salarial din care se plătește pensia de întreținere, crește pratic cu acea sumă... ceea ce înseamnă că și norma de hrană poate fi luată în calcul la stabilirea pensiei. :)

E o motivare logică, legală... și mai ales echitabilă pentru cel în drept la pensie.
Am intrebat de motivare tocmai ca cei ce au nevoie pt a-si argumenta cererea s-o vada si pt ca nu mai gaseam pe internet o cauza mai noua castigata pe acest aspect.
Sper domnule Patrick- ca mesajul dvs sa fie vazut de cei care nu vor ca norma de hrana sa fie luata in calcul si de cei care nu cred ca e legal sa fie luata in calcul.
Multumesc amandurora.

ati uitat norma de echipament , poate reusiti sa luati ceva si de acolo...

Alte discuții în legătură

Cheltuielile de crestere si educare ale minorului corneliacarryna corneliacarryna buna ziua! in urma divortului la notar s-a stabilit custodie comuna cu domiciliul la mama iar tatal trebuie sa plateasca minorului 25% din venituri.Tatal ... (vezi toată discuția)
Hotarare pensie alim ghiuvy2005 ghiuvy2005 in sept s-a publicat pe site-ul just.ro hotararea in dosar, respectiv 25%din salariu net, chelt si incepand cu data inceperii cauzei.am fost pe 12.11.2010 la ... (vezi toată discuția)
Probleme plata pensie de intretinere, refuz retinere si virare de catre angajator ContSters36960 ContSters36960 Buna seara, am divortat prin acord, am un copil minor care a ramas in intretinerea mea, custodia este comuna iar instanta a hotarat ca tatal minorului sa ... (vezi toată discuția)