Am castigat procesul de pensie alimentara cu retinere de 1/6 din salariu si considerarea normei de hrana ca si venit.
Anterior imi platea o suma fixa ca si pensie alimentara.
Intrebarea este :
In sentinta nu este scris ca pt cota de 1/6 din sal se face proprire si se vireaza in contul meu pentru copil.
Cum trebuie sa procedez ca sa i se propreasca acesti bani din salariu deoarece eu nu pot avea incredere ca el o sa calculeze corect cei 1/6.
In plus desi s-a stabilit obligatia de la data introducerii actiunii el momentan imi plateste in continuare aceeasi suma mica de dinainte.
Ce acte trebuie sa trimit la locul lui de munca pentru proprire.
Este suficienta sentinta definitiva si irevocabila insotita de extrasele de cont care dovedesc suma platita sau trebuie sa apelez si la un executor judecatoresc avand in vedere ca are si restante?
DA este perfect adevarat ca si aceea norma de echipament ar trebui luata in calcul mai ales ca tatal in cauza nu are echipament si nu justifica acei bani unitatii cum ca i-ar cheltui pe hainenSi eu ca mama si oricare civil din salariu dam bani pe haine si mancare sin asta nu inseamna ca trebuie sa scadem acei bani si sa cheltuim cu copilul doar restul sau....??:)n o sa fac un print screen si o sa il p[ostez aici pt ca si eu am avut nevoie de informatii si D zeu m-a ajutat sa gasesc o sentinta favorabila care abia cand s-a stabilit completul de
In afara de polemici as dori sa ma ajute cineva cu informatiile cerute ref la proprirea din salariu nu de alta dar poate gasesc o cale mai simpla si fara sa mai isc scandal ca m-am scarbit de atata scandal pt o pensie mizera in raport cu nevoile unui copil
Cum pot atasa hotararea?
V-am zis cum trebuie legal procedat, daca tatal nu va vireaza pensia de bunavoie, trebuie sa apelati la un executor judecatoresc. Fata de dvs , angajatorul nu are nicio obligatie.
@aprilie, norma de echipament nu se ia in calcul.
Tatal in general plateste dar nu mereu cat trebuie si mai mult nu a platit de la data introducerii actiunii ci doar de cand s-a dat sentinta.
Dupa apelarea la executorul judecatoresc proprirea se va face lunar? sau trebuie mereiu sa revin cu solicitare ori de cate ori nu plateste si sa astept sa vada daca vireaza sau nu cat trebuie?
I se infiinteaza poprirea pe salariu si in fiecare luna veti primi pensia datorata lunar si un procent din restanta, poprirea se va infiinta deci pe mai mult de 1/4 din salariu, pana la recuperarea restantei.
Notificati-l pe tata intai.. poate va intelege ca nu se poate opune si mai rau pt el e ca va plati si cheltuielile de executare.
In intelegere cu tatal si cu angajatorul, angajatorul poate sa vireze in numele angajatului sau o parte din salariu.