avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decesul in timpul uzucapiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decesul in timpul uzucapiunii

daca dupa ce s-a depus o actiune in constatare sau uzucapiune pentru bunicul meu , iar pana se obtine rezultatul.. bunicul doamne fereste , decedeaza, ce se intampla in acest caz? se anuleaza cazul si trebuie ca mostenitoriii sa depuna alte acte, alte termene... , sau se continua actiunea inceputa de bunicu? Si as mai vrea sa intreb daca Bunicul detine o chitanta facuta la notariat prin 1955 an in care a si fost inscris pe rol la impozit.. , cel cu care a facut chitanta nu mai traieste si nici de mostenitori nu am dat, as vrea sa stiu ce ar fi mai bine intentat, o actiune in constatare sau o uzucapiune? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:02, 21 Aprilie 2008
Daca vanzatorul nu a avut niciun mostenitor urmeaza sa va judecati cu statul.Trebuie insa sa faceti dovada ca nu are niciun mostenitor.
Am inteles, deci tot trebuiesc facute nicte cautari pe la arhive ...etc. Si cu statul trebuie uzucapiune, nu? scuze daca este o intrebare mai ....nu prea ma pricep.. Va multumesc mult. Cand o sa primesc hotararea o sa va scriu ce spune in ea.

Multumesc
Am impresia ca ori nu cititi ceea ce va scriem in totalitate, ori ne impiedicam de greutatea comunicarii inscris pentru a va transmite, clar, anumite idei.
Astfel, va recomand sa va cautati alt avocat. Nu mai vad relevanta acelei hotarari, indiferent cum este ea motivata.
Asa cum banuiam, nu era o actiune in constatare. Dar... nici uzucapiune n-a fost.
Asa incat, mergeti si vorbiti cu unul sau mai multi avocati si, daca va convinge vreunul, faceti actiunea cu el.
Nu trebuie sa dovediti in mod complet ca nu sunt mostenitori, ci doar ca i-ati cautat si n-ati gasit. Odata declansata procedura vacantei mostenirii... mergeti cu statul mai departe.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Daca nu exista mostenitori urmeaza sa va judecati cu statul.
In mod normal din cate spuneti, dupa ce se rezolva problema cu existenta sau inexistenta mostenitorilor vanzatorului, ar trebui sa obtineti castig de cauza in procesul deschis pe uzucapiune.Aveti sanse foarte ridicate.
Insa, aveti nevoie de martori care sa aiba o varsta ceva mai inaintata avand in vedere faptul ca durata posesiei exercitate asupra imobilului depaseste 30 de ani.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire act de proprietate sebastianSud sebastianSud As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara act de proprietate ? visinescu visinescu Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate Cora_00_lia Cora_00_lia Salut Am o problema cat se poate de complicata, cel putin pentru mine. Terenul unde este locuinta bunicilor mei a fost achizitionat in mai multe transe. O ... (vezi toată discuția)