avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii la firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii la firma de recuperare

Am si eu o problema mare si sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Sotul meu a facut un credit in banca acum 6 ani , 5 ani a platit ratele la zi si chear cate 2 rate pe luna ,iar de cand cu criza si-a pierdut locul de munca si nu a mai reusit sa plateasca iar banca i-a trimis dosarul unei firme de recuperari,cand a luat creditu a dat si datele mele desi eu nu munceam dar sunt trecuta ca si sotia lui intre timp noi ne-am despartit si eu nu mai stiu nimic de el dar tot primesc acasa notificari .Creditul este de nevoi personale cred si nu a girat nimic pt ca nu are nimic pe numele lui dar eu am primit mostenire jumatate din casa bunicului meu ;este posibil sa fiu eu executata silita ? VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI
Cel mai recent răspuns: kika85 , utilizator 15:05, 3 Februarie 2011
daca numai numele sotului e trecut pe acele notificari, numai lui ii e adresata somatia de plata.
Daca sunteti trecuta ca si coplatitor in contractul de credit si dumneavoastra va este opozabila datoria si vi se poate face executare silita, chiar daca creditul este fara garantii si chiar daca este pe numele sotului.
Sotul are calitatea de imprumutat, insa dv, poate, ati fost trecuta in calitate de coplatitor.Aveati pensie? Sau alte venituri?
Notificarea vine pe numele sotului pentru ca el este debitorul principal.
Cat despre relatia dv cu sotul sunteti despartiti sau divortati?
Exista un partaj asupra bunurilor?
In lipsa unui partaj, sau a unei hotarari prin care sotul renunta la bunuri in favoarea dv bunurile raman comune si pot fi urmarite de orice persoana interesata in achitarea debitului.
Somatia e doar pe numele lui, numele meu nu e trecut nicaieri
Cand a facut imprumutul eu nu eram angajata asa ca nu avea cum sa ma treaca ca si coplatitor. Si divortati inca nu suntem pt ca nu stiu nimic de el. Ma tem ca ar putea sa imi faca poprire pe salar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Iesire contract credit-coplatitor IoanaS IoanaS Buna ziua! Sunt coplatitor intr-un credit ipotecar al sotului meu, credit girat cu apartamentul mamei lui. Momentan ma aflu in procedura de divort (simpla, ... (vezi toată discuția)
Partaj casa prin programul prima casa ramira36 ramira36 divortam si avem o casa achizionata prin programul prima casa precum si un credit de consum pentru renovarea acestei case si achitionarea de bunuri necesare ... (vezi toată discuția)