avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociati SRL, ramane o singura persoana
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociati SRL, ramane o singura persoana

Buna ziua,
Dintr-o societate vor sa se retraga asociatii, mai putin unul. Stiu ca se va redacta hotarare AGA prin care asociatii decid retragerea, respectiv un act constitutiv actualizat. Mai este nevoie de ceva avand in vedere ca SRL ramane cu un singur asociat?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 16:24, 21 Ianuarie 2011
Mai este nevoie si de un contract de cesiune parti sociale, prin care asociatii retrasi cesioneaza partile lor sociale asociatului ramas, acesta detinand in continuare toate partile sociale.
De asemenea, este nevoie de o declaratie din partea asociatului care ramane in sensul ca indeplineste conditiile prevazute de lege sa detina calitatea de asociat unic (nu are voie sa fie asociat unic decat intr-o singura societate).

Daca asociatul care ramane nu era si administrator si in urma cesiuni doreste acest lucru se va da declaratie de administrator si va depune si specimenul de semnatura, urmand ca administratorul existent pana la data cedari sa fie revocat din functie prin hotararea AGA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat avoty avoty buna ziua as dori sa stiu in cazul in care intr-o societate sunt 2 asocie\ati si unul dintre ei doreste sa se retraga si celalalt sa raman singur, pe langa ... (vezi toată discuția)
Decizie asociat unic florry21 florry21 Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator la o firma SRL, infiintata in mai 2014. Pe aceasta firma mai este un administrator, colega mea. Ideea este e ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)