avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... voi ce parere aveti?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

voi ce parere aveti?

buna ziua tuturor.am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.firma mea este in insolventa la cererea mea,din aprilie 2010.in acest moment este in stadiul de afisare a tabelului definitiv al creantelor.bunnnn.am o datorie la una din firme de 12.000 lei.aceasta firma s-a inscris in tabel cu suma de 63.000 lei(12.000 debit si 51.000 penalitati).judecatorul sindic a aprobat suma de 63.000 .va intreb? este normal sa se adauge penalitati fiind in insolventa? mersi mult.:-/
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:50, 23 Ianuarie 2011
Daca acele penalitati au fost calculate si cerute inainte de intrarea in insolventa, se poate.
Nu se mai pot adauga accesorii la debitele nascuta anterior datei de intrare in insolventa, accesorii calculate dupa declansarea insolventei.

Problema este de ce aceste penalitati depasesc debitul principal, exista clauza contractuala care sa-i permita acest lucru?
in momentul intrarii in insolventa exista un proces pe rol-somatie de plata.dar odata cu deschiderea procedurii a fost amanat pt.nedepunerea de catre ei a tuturor actelor necesare procesului.la urmatoarea infatisare a fost suspendat pentru ca decizia de intrare in insolventa era iesita de 3 saptmani
In cazul in care considerati ca respectiva creanta nu are valoarea indicata de respectivul creditor, puteti formula contestatie dvs (in calitate de debitor), lichidatorul sau oricare dintre creditori

aceasta firma s-a inscris in tabel cu suma de 63.000 lei(12.000 debit si 51.000 penalitati).judecatorul sindic a aprobat suma de 63.000 .va intreb?

Administratorul judiciar are obligatia sa verifice sa sa admita creantele in tabel
Cine este nemultumit poate faca contestatie la tabelul preliminar , contestatie care este solutionata de jud sindic
in acest moment este in stadiul de afisare a tabelului definitiv

puteti sa contestati tabelul dar nu stiu daca mai sunteti in termen !!
trebuia sa faci contestatie, deoarece penalitatile sunt mai mari decat suma datorat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.41 legea 85/2006 ektcib ektcib Buna ziua, La intocmirea tabelului preliminar de creante, administratorul judiciar a cuprins creante reprezentand penalitati (accesorii) care se adauga ... (vezi toată discuția)
Societate aflata in reorganizare maoru maoru buna ziua am o societate aflata in reorganizare,cu un plan de reorganiazare si de plata a creantelor. De ex. in tabelul creantelor definitive,rectificat,se ... (vezi toată discuția)
Tabel preliminar creante FLORIN RADU FLORIN RADU apelez la colegii priceputi intr-ale insolventei cu urmatoarea speta: creditorul solicita deschiderea proceduraii pt suma de 10 lei. apoi, printr-o precizare ... (vezi toată discuția)