Salut tuturor! Stau in chirie intr-un apartament cu 2 camere. Suprafata din actul de vanzare cumparare este de 44,76 MP. In urma cadastrului reiese suprafata de 41.84MP, rotunjim la 42. Administratorul a calculat agentul termic la 3.6 lei / mp . Apartamentul este situat la parter. Toate apartamentele de la parter au trecuta o suma mai mare la caldura pentru ca nu au balcon. Apartamentele de la etajele superioare au balcon cu intrare din dormitor.Balconul este in interiorul blocului, nu exterior tip loja. Deci dormitorul meu este mai mare pentru ca include si suprafata care la etajele superioare este transformata in balcon. Suprafata apartamentelor cu 2 camere de la etajele superioare este identica cu suprafata apartamentului meu. Este normal ca eu sa platesc caldura ~ 47 de MP si cei de sus sa plateasca ~ 42 MP ?
Da, pentru ca aceasta cheltuiala se imparte in functie de suprafata utila, adica fara balcon.
La apartamentele de deasupra dv. se scade din suprafata totala a apartamentului, suprafata balconului (logiei).
Va multumesc pentru raspunsul rapid. Dar si asa daca in cadastru meu s-a trecut suprafata utila (neavand balcon) de 41.84 de mp... ar trebuie sa platesc 3,6 X 41.84 = 150,6 lei (exact cat platesc vecinii de deasupra mea,care au balcon) nu cat este afisat in cazul meu 169.9 lei (adica platesc o suprafata utila de 47.19 mp). De aici concluzionez faptul ca sunt mp trecuti in plus la toata lumea; asta in cazul in care apartamentele superioare au suprafata utila mai mica (fiind prezent balconul). Va rog corectati-ma daca gresesc. Va multumesc pentru ajutorul dumneavoastra.
Asta, cu mp pusi in plus la calcul, trebuie s-o intrebati la administratie.
Eu v-am spus de principiu cum se considera suprafata apartamentelor in calcule.
Parte comuna
ciungu
Buna ziua,
Daca un proprietar si-a construit balconul (locuieste la parter)avand autorizatiile necesare,acel balcon face parte din partea comuna? (vezi toată discuția)