avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general descarcare bun din gestiune, radiere de la finate.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

descarcare bun din gestiune, radiere de la finate.

speta: firma A vinde in 2008 prin contract de vanzare-cumparare cu plata in rate o ghereta de lemn fara fundatie intr-o piata firmei B transmitand lui B doar dreptul de folosinta pana la achitarea integrala a pretului, B platind doar un avans la incheierea contractului. Dupa o perioada de timp se incheie doua contracte de vanzare-cumparare: unul intre firma B care vinde ghereta in cauza catre firma C iar cel de-al doilea contract de vanzare-cumparare intre administratorul firmei B in calitate de pers. fizica si firma C pentru imbunatatirea efectuata gheretei fara acordul lui A. (Firma B nu a achitat integral pretul stabilit de firma A, deci nu era proprietar, nefiind eliberata factura pe intreaga suma stabilita, doar pentru avans). Firma C vinde ghereta cu imbunatatirea gheretei firmei D. Firma D demoleaza ghereta.
Intrebare: ce poate face firma A pentru a scoate ghereta din gestiune si a o radia de la Finante pentru a nu mai plati impozit, avand in vedere ca firma B este radiata, firma C este suspendata iar firma D considera ca a cumparat legal ghereta demolata.
Va rog un raspuns cat mai urgent ..... multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
sergiu balint, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu plata in rate. radierea de la finante si scoaterea din gestiune sergiu balint sergiu balint speta: firma A vinde in 2008 prin contract de vanzare-cumparare cu plata in rate o ghereta de lemn fara fundatie intr-o piata firmei B transmitand lui B doar ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare robertinom robertinom Buna ziua, va aduc spre dezbatere urmatoarea situatie. Eu, impreuna cu 2 verioasare detinem un teren intravilan cu constructii, intabulat cu titlu de mostenire ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu rezerva dreptului de proprietate kamellia kamellia Buna seara, Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc construit de un dezvoltator si am incheiat un contract de vanzare cumparare cu rezerva ... (vezi toată discuția)