avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Cum si ce acte trebuie pentru intabularea unei case construita in anii 1950 fara aviz de constructie.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 00:07, 12 Aprilie 2008
Actiune in instanta pentru notarea constructiei pe teren. Se intocmeste o expertiza din care rezulta ca pe teren se afla o constructie.
Puteti incerca, in prealabil, intocmirea unei documentatii cadastrale de catre un expert topograf autorizat cu care sa mergeti la Biroul de Carte Funciara pentru inscrierea constructiei in C.F., insa in acest caz, se timbreaza la valoarea casei si este mai scump decat in prima varianta. In plus, nu e sigur ca accepta inscrierea biroul C.F., daca nu exista autorizatie de constructie.
DA mama are certficat de mostenitor ,mi s-a spus ca este nevoie de declaratie vecinilor din care sa reiese ca acea casuta au construit-o bunicii mei in anii 50.
pe vremea aceea multe case se construiau fara aviz
Acte necesare pentru intabulare casa fara autorizatie de constructie:
1.documentatie cadastrala
2.pe baza unui plan din documnetatia cadastrala se elibereaza de la Primarie un certificat de atestare a existentei constructiei
3.adeverinta cu valoarea de impunere
4.taxa oficiul de cadastru 60 lei plus 0,05 % din valoarea de impozitare a cladirii

Daca exista si certificatul de mostenitor se ataseaza documentatiei cadastrale.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2008
Andreea Condor,
Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Vanzare imobil popcrys77 popcrys77 Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie casa CATALIN2 CATALIN2 Buna tuturor, Nu stiu daca ma adresez bine insa am si eu o nelamurire Bunicul meu vrea sa imi lase mostenire o casa Din pacate aceasta casa, este ... (vezi toată discuția)