Actiune in instanta pentru notarea constructiei pe teren. Se intocmeste o expertiza din care rezulta ca pe teren se afla o constructie.
Puteti incerca, in prealabil, intocmirea unei documentatii cadastrale de catre un expert topograf autorizat cu care sa mergeti la Biroul de Carte Funciara pentru inscrierea constructiei in C.F., insa in acest caz, se timbreaza la valoarea casei si este mai scump decat in prima varianta. In plus, nu e sigur ca accepta inscrierea biroul C.F., daca nu exista autorizatie de constructie.
DA mama are certficat de mostenitor ,mi s-a spus ca este nevoie de declaratie vecinilor din care sa reiese ca acea casuta au construit-o bunicii mei in anii 50.
Acte necesare pentru intabulare casa fara autorizatie de constructie:
1.documentatie cadastrala
2.pe baza unui plan din documnetatia cadastrala se elibereaza de la Primarie un certificat de atestare a existentei constructiei
3.adeverinta cu valoarea de impunere
4.taxa oficiul de cadastru 60 lei plus 0,05 % din valoarea de impozitare a cladirii
Daca exista si certificatul de mostenitor se ataseaza documentatiei cadastrale.
Vanzare imobil
popcrys77
Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie casa
CATALIN2
Buna tuturor,
Nu stiu daca ma adresez bine insa am si eu o nelamurire
Bunicul meu vrea sa imi lase mostenire o casa
Din pacate aceasta casa, este ... (vezi toată discuția)