avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie casa

Buna tuturor,
Nu stiu daca ma adresez bine insa am si eu o nelamurire
Bunicul meu vrea sa imi lase mostenire o casa
Din pacate aceasta casa, este construita in anul 1976 si renovata + extinsa in 1990, si nu are autorizatie de constructie.
Bunicul este veteran de razboi si pana acum nu a avut probleme cu aceste autorizatii, insa ma gandesc ca daca este sa imi lase mostenire casa o sa trebuiasca sa platesc amenzi pentru ca nu am autorizatie si sa fiu obligat sa fac aceasta autorizatie
Pot primi amenda pentru asa ceva ?
Cum pot face sa ajung in "legalitate"?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:12, 19 Aprilie 2008
Aplicarea amenzii e prescrisa, nu va mai poate face nimeni nimic.
bun deci cu amenda am scapat :D
de autorizatie mai este nevoie ?
cum pot sa iau autorizatie?
Multumesc !
Casa este inscrisa in cartea funciara ?
salutare am revenit cu noi detalii.
Am vb cu bunicul meu,pe certificatul de mostenitor este trecuta casa facuta in 1976 insa nu si partea care a fost extinsa.
Doar casa veche este trecuta in cartea funciara.
Pentru partea noua a casei mai e nevoie de autorizatie avand in vedere ca este facuta in 1990 ?
Multumesc pentru ajutor
Atâta timp cât extinderea construită în 1990 fără autorizaţie nu este întabulată în c.f. ea nu există şi nu poate face obiectul vreunui act de transmitere a dreptului de proprietate asupra acesteia.
Singura soluţie pentru intrare în legalitate este: luarea legăturii cu un expert topo care va face identificarea imobilului în planul cadastral (ceea ce implică costul expertizei), apoi cu un arhitect care va face un proiect ce va fi vizat de cadastru (ceea ce implică costul proiectului şi taxa impusă de cadastru) şi de Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei din raza teritorială în care se află imobilul în discuţie, pentru care se achită o taxă şi în final, cu toată documentaţia vizată se va merge la cartea funciară pentru întabularea construcţiei noi.
Nu se aplică nici o amendă pentru faptul că a fost edificată fără autorizaţiile prevăzute de lege, deoarece termenul de constatare a contravenţiei a fost prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare daniela.ilea daniela.ilea Cum si ce acte trebuie pentru intabularea unei case construita in anii 1950 fara aviz de constructie.Multumesc (vezi toată discuția)
Amenda pentru constructie fara autorizatie krysy krysy buna ziua ... in anul 1990 tatal meu a platit o amenda pt un imobil ridicat fara autorizatie de constructzie ...anul trecut dansul a decedat iar noua ... (vezi toată discuția)
Carte funciara tinaa tinaa Subiect: carte funciara buna ziua . am citit articolul dlui Alexandru Boiciuc despre Programul National de Cadastru si Carte Funciara si va rog sa ma ... (vezi toată discuția)