avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte funciara

Subiect: carte funciara

buna ziua . am citit articolul dlui Alexandru Boiciuc despre Programul National de Cadastru si Carte Funciara si va rog sa ma lamuriti unde trebuie sa ma adresez pentru a inscrie o casa ,fara autorizatie de constructie, in cartea funciara. ma intereseaza chiar si contra cost .am sunat la agentia nat. de cadastru si mi-au zis sa sun la o pers autorizata , am sunat dar imi spune sa ma adresez la primarie . va rog daca se poate niste informatii cu privire la adresa unde se depun cererile si acte necesare , in program am vazut ca sunt incluse si casale fara autorizatii nu se specifica nicio amenda pt acesta situatie .

va multumesc

Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 09:37, 7 Mai 2015
Exista facilitatea executarii cadastrului pentru bunurile imobile care detin documente legale
In speta dvs,nu exista autorizatie de constructie ,nici receptia lucrarii
Este mnecesar sa defsasurati demersuri pentru executare proiect,ulterior la serviciul urbanism din primarie solicitati autorizati constructie,certificat de urbanism
Dupa ce detineti toate documentele puteti sa va adresati unui cadastrist pentru a realiza masuratori
In baza tuturor documentelor puteti solicita in final la ocpi intabularea dreptului de proprietate asupra imobilului
www.avocatnet.ro/content/art...
Acest Program National de Cadastru si Carte Funciara este deocamdata la nivel de propunere, de proiect de act normativ si pus acum in discutie si atentie publica, asteptandu-se imbunatatirea lui in cursul dezbaterii publice.
Cand va deveni lege, ordonanta.. va fi publicat in M.O.
Pana atunci rabdare. Dar puteti merge in audienta la arhitectul sef al orasului sau judetului care va poate indruma. Acum cativa ani arhitectul sef al unui judet (poate si altii) a propus si s-a aprobat la nivel de judet ca sa acorde tuturor celor care au imobile construite fara acte... si care vor sa intre in legalitate, sa-si inregistreze imobilele, sa-si intocmeasca actele... o sansa. Adica specialistii sa-i ajute sa-si faca actele fara costuri; actiunea a fost anuntata ca este valabila numai pana la sfarsitul acelui an iar cei care nu intra in legalitate (gratuit), vor primi amenzi dupa aceasta data.
Incercati la arhitectul sef.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara tinaa tinaa buna ziua . am citit articolul dlui Alexandru Boiciuc despre Programul National de Cadastru si Carte Funciara si va rog sa ma lamuriti unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Alipire locuinte florinbotea florinbotea detin doua case alaturate cu adrese diferite ,doresc alipire ,ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan gheciu gheciu Buna ziua, Urmeaza sa achizitionez un teren intravilan in mediu rural.Pe acest teren este o casa paraginita( in proportie de 90%) care nu e conectata la ... (vezi toată discuția)