avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permisul de conducere

Buna ziua, imi cer scuze ca va deranjez cu o problema personala. In data de 18.05.2010, aproximativ la orele 01.30 in orasul campulung_arges unde si am domiciliul, am patit urmatorul caz:
La orele 01.30 am oprit intr-o parcare din oras, si la cateva secunde bune a aparut si Politia de la Ordinea Publica. Eu eram dat jos din masina , si era oprita , politistul de ordinea publica m-a cerut sa ma legitimez, eu i-am raspuns afirmativ, i-am dat B.I, iar el m-a cerut si permisul de conducere, dupa ce am dat documentele , ma intrebat daca am consumat ceva alcool eu am negat acest lucru, iar politistul m-a cerut sa intru in masina si sa astept pt a verifica datele de pe documente. Eu n-am intrat in masina si am intrat intr-o cladire la care aveam acces fiind un sediu de partid. ( Mentionez ca inainte sa opresc in parcare eu am fost intr-un local si consumasem in jur de 3-4 pahare de vin ). Dupa ce am intrat in sediu locatiei, la cateva minute a aparut cei de la circulatia rutiera , si a urmat demersurile legale din punctul lor de vedere. La testarea cu ap.etilotest am avut 0,45mg/l alcool in aerul expirat. Din data mentionata mai sus( 18.05.2010) si pana in prezent eu n-am mai condus si nici n-am mai intrat in posesia permisului auto, ba mai mult nu am fost anuntat in ce faza exista solutionarea dosarului. Mai mentionez ca la rezultatul I a sangelui a iesit urmatoarele rezultate : 1. 0,95mg/l si 2. 0,80mg/l alcool in sange.
Va rog sa imi comunicati ce ar trebui sa fac pt a intra in posesia permisului de conducere. Va multumesc din suflet
Cu respect,

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:23, 21 Ianuarie 2011
In mod cert trebuie sa faceti dovada cu probatorii a faptului ca in momentul cand ati fost surprins de polititi nu conduceati.
In mod teoretic,aceste dovezi pot fi ,proba cu martori de fata in acel moment sau raportul politistilor de la ordine publica cu privire la momentul in care vi s-au cerut actele pentru legitimare.
Pot exista probe video,daca in acel loc sunt amplasate camere de luat vederi.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina era staționată. Îmi puteți explica de ce? Stfansky Stfansky In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam ... (vezi toată discuția)
Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)
Posibila ridicare abuziva permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu [b]masina oprit inafara carosabilului [/b]din cauza unei explozii la roata. La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit ... (vezi toată discuția)