avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cheltuieli deductibile

daca sediul social este apartamentul de o camera in care si locuiesc, ce procent din cheltuielile de intretinere pot fi deduse?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 20:20, 21 Ianuarie 2011
Norme cod fiscal
37. Din venitul brut realizat se admit la deducere numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, astfel cum rezultă din evidenţele contabile conduse de contribuabili, cu respectarea prevederilor art. 48 alin. (4) - (7) din Codul fiscal.
Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile efectuate în scopul realizării veniturilor pentru a putea fi deduse sunt:

38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:

1. cheltuielile cu achiziţionarea de materii prime, materiale consumabile, obiecte de inventar şi mărfuri;

2. cheltuielile cu lucrările executate şi serviciile prestate de terţi;

3. cheltuielile efectuate de contribuabil pentru executarea de lucrări şi prestarea de servicii pentru clienţi;

4. chiria aferentă spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cea aferentă utilajelor şi altor instalaţii utilizate în desfăşurarea activităţii, în baza unui contract de închiriere;

Nu exista un procent, atat timp cat poate fi demonstrat cu acte.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Popa Adrian, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot deconta bonurile de la taxi pe pfa? ContSters326440 ContSters326440 Eu știam ca se pot, dar contabilul mi-a spus că trebuie să am foaie de drum și o motivație pentru acel drum. Sunt oarecum în dubiu, m-ar putea ajuta ... (vezi toată discuția)
Pfa calcul impozit venit 2012 tatiana1 tatiana1 Avand in vedere faptul ca la PFA finantele calculeaza cheltuielile deductibile tinand cont doar de marfa vanduta si considera cheltuiala nedeductibila costul ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa fefe48 fefe48 buna ziua....sunt pfa...sediul pfa este o garsoniera,in care si locuiesc ,singura....pot deduce cheltuielile cu lumina,intretinerea in totalitate ?...multumesc (vezi toată discuția)