avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratii pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratii pfa

buna ziua....sunt pfa...sediul pfa este o garsoniera,in care si locuiesc ,singura....pot deduce cheltuielile cu lumina,intretinerea in totalitate ?...multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:04, 16 Mai 2012
Da, se pot deduce cheltuielile respective daca aveti contract de comodat incheiat intre PFA si Dvs, persoana fizica.Conform normelor metodologice care se aplica art. 48 din Codul Fiscal:


37. Din venitul brut realizat se admit la deducere numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, astfel cum rezultă din evidenţele contabile conduse de contribuabili, cu respectarea prevederilor art. 48 alin. (4) - (7) din Codul fiscal.
Reguli generale aplicabile pentru deducerea cheltuielilor efectuate în scopul realizării veniturilor sunt şi următoarele:
a) să fie efectuate în interesul direct al activităţii;
b) să corespundă unor cheltuieli efective şi să fie justificate cu documente;
c) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite, inclusiv în cazul cheltuielilor reprezentând plăţi efectuate în avans care se referă la alte exerciţii fiscale.


38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:
[...]
21. cheltuielile cu funcţionarea şi întreţinerea, aferente bunurilor care fac obiectul unui contract de comodat, potrivit înţelegerii din contract, pentru partea aferentă utilizării în scopul afacerii;
25. alte cheltuieli efectuate în scopul realizării veniturilor.
Sunt cheltuieli deductibile şi cele efectuate pentru întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor folosite pentru desfăşurarea afacerilor chiar dacă documentele sunt emise pe numele proprietarului, şi nu pe numele contribuabilului.


[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spuneti de acest articol codul fiscal permite deductibilitatate la venituri neimpozabile ca contractul decomodat? iubestedariarta iubestedariarta \"Potrivit articolului 48 alineatul (1) din Codul fiscal, venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Pfa calcul impozit venit 2012 tatiana1 tatiana1 Avand in vedere faptul ca la PFA finantele calculeaza cheltuielile deductibile tinand cont doar de marfa vanduta si considera cheltuiala nedeductibila costul ... (vezi toată discuția)