buna ziua,
am cumparat un imobil (casa+teren), de la o familie X. Acestia cumparasera de la o batrana care mostenise imobilul. Batrana le-a vandut printr-un mandatar . Mandatarul este fiul familiei X. Familia X a achizitionat imobilul la un pret de 10 ori mai mic decat pretul pietei , fara ca batrana sa aiba ceva de obiectat. Daca apare un alt mostenitor , care anuleaza certificatul de mostenitor al batranei, e posibil ca acesta sa obtina si anularea contractului meu de vanzare cumparare , demonstrand ca am cumparat cu rea credinta? Se poate invoca faptul ca am cumparat cu rea credinta deoarece nu mi-a atras atentia pretul mic cu care a cumparat familia X , precum si faptul ca acestia au cumparat de la batrana prin mandatar , care era chiar fiul lor ? Totodata , cand am cumparat, eu nu am intrebat vecinii alaturati imobilului, deoarece nu i-am gasit, unii dintre ei nelocuind acolo. Ar fi trebuit ca ,, cele de mai sus sa imi atraga atentia, si sa astept pana pot sta de vorba cu vecinii? Mentionez ca toate actele de care am vorbit mai sus s-au facut la notar . Faptul ca eu cand am cumparat m-am increzut exclusiv in niste acte incheiate in forma autentica nu se considera buna credinta? Eu m-am gandit ca , atat timp cat este incheiat la notar actul prin care au dobandit imobilul familia X, de la care am cumparat eu, nu are importanta pretul foarte mic si nici ca mandatarul batranei vanzatoare era chiar fiul lor. Adica notarul ar fi trebuit sa asigure legalitatea actului.
Va multumesc.
atata timp cat d-voastra ati platit imobilul respectiv si nu vi s-a dat gratis,stati fara nici o grija.Conteaza faptul ca la momentul cumpararii erati de buna credinta.Actul incheiat la notar este opozabil erga-omnes.Cine il detine este scutit de orice alta proba,iar buna credinta se prezuma.