avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost chemata ca sa-mi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost chemata ca sa-mi dau demisia

Am o problema si as dori daca se poate sa va dati cu parerea in legatura. Pana acum o saptamana am lucrat la o firma din Bucuresti de haine( de brand) si am avut un mic accident acasa, am anuntat la munca, dar managerei mele nu I s-a parut a fi o mare problema si atunci cand m-a sunat ( tot in ziua respective) mi-a zis sa nu mai vin deloc la munca.Accidentul – am alunecat in baie si am avut o entorsa la picior. insa acum,m-a sunat sa ma duc la birou sa-mi semnez demisia. Ce as putea face in acest caz?? Va rog mult astept un semn din partea dumneavoastra. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: jaab , utilizator 21:46, 24 Ianuarie 2011
Poi ce sa faceti?
Nimic din ceea ce a spus managera.
In mod normal o entorsa presupune imobilizarea prin aparat gipsat care dureaza minim 3 saptamani.
Deci: la medic si concediu de boala. Managera nu mai are ce sa va faca!
oricum sefa mea mi-a zis sa ma duc la birou sa-mi semnez demisia. managera nu ma suporta si asa i-a fost mai usor sa bage ceva strambe de la ea si sa ma dea afara. ce as putea face in privinta asta???
te duci la medic,iei concediu medical si apoi duci concediul la firma
ai grija sa fie vizat de medicul de familie in caz ca ,concediul este emis de alt medic decat cel de familie
Asigura-te de o dovada a depunerii medicalului si spune-le ca daca refuza plata vei apela la ITM si lchiar la instanta,faceti o sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate.
fa o copie a concediului medical pentru orice eventualitate
Da, chiar asa sa faceti cum spun colegii de pe forum acesta, la medic ,concediu medical il trimiteti prin posta cu confirmare de primire (daca nu va puteti deplasa la firma) sau prin registratura firmei cu numar de inregistrare (dublu exemplar) .In concediul medical contractul de munca va este suspendat si orice modificare a c.i.m facuta de catre angajator e nula. Nu semnati demisia! Va poate lua cel mult "caii de la bicicleta". Oricum pe viitor va trebuie si nervi de otel ca sa mai rezistati in acel loc asta este cert! Stiu un caz asemanator, si dupa actionarea angajatorului in instanta lupul a devenit ...miel! Nu va dati batuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical bodhisattva bodhisattva Buna seara, fiul meu a avut o problema medicala, o entorsa la genunchi, nu a avut ghips, insa are de la spitalul de urgenta tratament si recomandare de repaus ... (vezi toată discuția)
Ajutor, va rog! simosimo simosimo \"In data de 9 februarie, in drum spre locul de munca am alunecat pe gheata si m-am ales cu entorsa. Pentru ca eram aproape de locul de munca am facut un efort ... (vezi toată discuția)
Concediul medical retroactiv oana_oprinoiu oana_oprinoiu Buna seara.Ma confrunt si eu cu o problema.Vineri seara am cazut si mi-am fracturat mana.Am fost la urgente la un spital in Bucuresti,mi-au pus o atela ... (vezi toată discuția)