avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl 2 asociati straini
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl 2 asociati straini

Buna seara
Am doi prieteni din Rep Moldova care vor sa-si deschida o afacere aici in Romania si vor ca eu sa ma ocup de infiintarea societatii.
Ce acte pot semna in numele lor si ce document mi-ai trebui mie ca sa-i reprezint?
Stiti cumva daca cetatenii moldoveni care isi deschid o societate sunt scutiti de impozitul pe profit pentru o perioada de timp.?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 12:19, 25 Ianuarie 2011
Detalii infintare aici:
[ link extern ]
Nu sunt scutiti de niciun impozit.
Am citit ce scrie pe site-ul onrc dar nu inteleg daca printr-o procura notariala eu pot sa semnez in locul lor absolut orice.(ex: act constitutiv, contract de sediu, etc)
Actul constitutiv il puteti semna cu procura. Specimenul de semnatura si declaratiile ca indeplinesc conditiile impuse de legea romana pentru a fi asociat sau administrator precum si faptul ca nu au fapte inscrise in cazierul fiscal trebuie sa le dea personal.
Declaratiile si specimenul de semnatura pot fi date in Rep. Moldova in fata notarului si apostilate. Nu cred ca mai e nevoie apoi de traduceri legalizate avand in vedere ca vorbesc tot limba romana.
Intre Romania si Rep. Moldova exista o Conventie bilaterala, care suprima necesitatea apostilei.
Actele pot fi intocmite si legalizate in Rep. Moldova si pot fi folosite aici fara traducere si legalizare, daca sunt intocmite in limba romana.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)
Acte notariale diaspora diaspora Buna Ziua, caut de ceva vreme pe net informatii in legatura cu valabilitatea actelor notariale din terte tari la ambasadele si consulatele romanesti. ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)