avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nota contabila deschidere cont curent
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nota contabila deschidere cont curent

Am o chitanta de la banca pe care scrie taxa deschidere cont si inca una pe care scrie alimentare cont.

Intrebare:
Ce nota contabila fac pt. taxa deschidere cont curent ?
Tb sa mai fac o nota contabila si pt. alimentare cont ?

multumesc foarte mult,
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:43, 13 Aprilie 2008
alimentarea de cont
5121=581
581=5311
taxa de deschidere cont ,o tratati ca o prestare de serviciu din partea bancii
multumesc, dar sigur e corect?

Eu am luat banii din casa (5311) si m-am dus la banca sa deschid cont curent. Am primit 2 chitante . Pe una scria alimentare cont si pe cealalta taxa deschidere cont. Fiecare avea valoarea de 15 RON.
Ce nota contabila fac in acest caz? Trebuie facute doua note?
vioviod a scris:

multumesc, dar sigur e corect?

Eu am luat banii din casa (5311) si m-am dus la banca sa deschid cont curent. Am primit 2 chitante . Pe una scria alimentare cont si pe cealalta taxa deschidere cont. Fiecare avea valoarea de 15 RON.
Ce nota contabila fac in acest caz? Trebuie facute doua note?

angimm v-a dat un raspuns mai puteti inregistra daca soc. este la inceput de drum(adica s-a infiintat recent) sa tratati astfel

alimentare cont
5121=581 - 15 ron
581=5311 - 15 ron
si
201=5311 15 ron taxa desc.cont
sau cu ajutorul acestui cont se tine evidenta cheltuielilor cu serviciile bancare si asimilate.
Contul 627 "Cheltuieli cu serviciile bancare si asimilate" este un cont cu functie de activ.
627=5311

Este corect sa faC doar 627= 5311 ( 30 RON), ?

astept raspuns urgent
multumesc pentru rabdare...
vioviod a scris:

Este corect sa faC doar 627= 5311 ( 30 RON), ?

astept raspuns urgent
multumesc pentru rabdare...

Nu -
ai 15 ron taxa deschidere cont (627) si
-15 ron alimentare cont care raman in 5121 si va apare in extrasul de cont ca suma disponibila.
Stai linistita iti vom raspunde si alta data.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare societate CORYNA CORYNA VA ROG SA MA AJUTATI SI PE MINE DACA SE POATE LA INFINTAREA UNEI FIRME TOATE TAXELE DE LA OF COM SUNT PE CT 201. INCLUSIV REDACTARE STATUT SI DECLARATII? ... (vezi toată discuția)
Contract ipoteca luciapap luciapap Pt deschiderea unei linii de credit a trebuit sa giram cu un teren, sa facut un cotract ipoteca care sa dus la un notar public care a emisa factura pe care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ch. infiintare srl neplatitor de tva Mariralu Mariralu Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste urmatoarele date : 1. SRL a apelat la serviciile unei societati pentru infiintare. ... (vezi toată discuția)