avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INFINTARE SOCIETATE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INFINTARE SOCIETATE

VA ROG SA MA AJUTATI SI PE MINE DACA SE POATE

LA INFINTAREA UNEI FIRME TOATE TAXELE DE LA OF COM SUNT PE CT 201. INCLUSIV REDACTARE STATUT SI DECLARATII? CUM SE AMORTIZEAZA CHELT DE CONST. ?
DACA LA DEP CAP SOC SA PLATIT UN COMISION LA BANCA CARE NU APARE PRIN EXTRAS DAR CH E PE FIRMA SE TRECE PRIN CASA ?
LA INCHIDEREA BALANTEI LA L 06.06 PIERDEREA SE TRECE PE CT 117?

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters12405 , utilizator 21:04, 23 Octombrie 2006

VA ROG SA MA AJUTATI SI PE MINE DACA SE POATE

LA INFINTAREA UNEI FIRME TOATE TAXELE DE LA OF COM SUNT PE CT 201. INCLUSIV REDACTARE STATUT SI DECLARATII? CUM SE AMORTIZEAZA CHELT DE CONST. ?
DACA LA DEP CAP SOC SA PLATIT UN COMISION LA BANCA CARE NU APARE PRIN EXTRAS DAR CH E PE FIRMA SE TRECE PRIN CASA ?
LA INCHIDEREA BALANTEI LA L 06.06 PIERDEREA SE TRECE PE CT 117?

VA MULTUMESC

sa le luam pe rand , ok ? Cheltuielile de constituire se inregistraza in contul 201. Se amortizeaza in 5 ani , cf. Ordinului 1752/2005.
Din punct de vedere fiscal :
- daca societatea este platitoare de impozit pe profit , cheltuielile sa seamortizeze in momentul "aparitiei" veniturilor . Asta e parerea mea .
- daca societatea e micro , acestea se pot amortiza fara nici un fel de probleme in luna in care apar , ptr ca oricum nu se tine cont de cheltuieli.
Acuma cu banca : cred ca ai vrut sa spui ca in momentul depunerii capitalului social , s-a platit la banca un comision de deschidere de cont . Acest comision trebuie sa apara in extras si il inregistrezi la banca, nu in casa .
La iunie 2006, pierderea ramane in 121. de-abia la sf. anului se inreg in ct. 117
Totusi, comisionul de deschidere cont seinregistreaza ca si iesire din casa si apoi in banca. Eu am facut:
581 =5311
5121=5311
627 =5121
discutand si cu alti contabili stiu ca e bine. Deoarece nu ai de unde sa platesti direct din banca comisionul.Tu ai depus doar 200 RON capitalul social.
E un fel de finantare, ptr ca a fost depus din buzunarul asociatului , administratorului , etc . Daca are sold pe casa (desi ma mir , ptr ca firma e abia la inceput ), atunci ii scoate din casa. Daca nu , banii acestia trebuie returnati persoanei care i-a dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota contabila deschidere cont curent vioviod vioviod Am o chitanta de la banca pe care scrie taxa deschidere cont si inca una pe care scrie alimentare cont. Intrebare: Ce nota contabila fac pt. taxa ... (vezi toată discuția)
Contract ipoteca luciapap luciapap Pt deschiderea unei linii de credit a trebuit sa giram cu un teren, sa facut un cotract ipoteca care sa dus la un notar public care a emisa factura pe care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare capital social la infiintare IRR IRR La infiintarea unei societati, am depus la banca capitalul social de 200 RON si am platit 15 RON comision bancar pentru depunere capital social. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)