avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... spete
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

spete

3. În fapt s-a reţinut că la data de 31.08.1995, inculpatul A.B., venind acasă în stare de ebrietate, a avut o discuţie cu soţia în bucătăria apartamentului. La un moment dat, în cursul acestei discuţii, soţia, care încerca să taie o bucată de carne, i-a reproşat inculpatului că „nu este bun de nimic, nici măcar să ascută cuţitele din casă”. Inculpatul a luat cuţitul din mâna soţiei şi, spunându-i că el are bani ca să-i cumpere câte cuţite vrea, l-a aruncat pe geam. Cum sub geamul de la bucătăria apartamentului inculpatului se afla un teren de joacă pentru copii, cuţitul a căzut de la etajul II în capul unui copil, care a decedat pe loc.
Care este forma de vinovăţie ce caracterizează fapta inculpatului?

1. Instanţa e reţinut că, în seara zilei de 5 februarie 1993, inculpata, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a mers la locuinţa unei vecine bănuind că acolo se află concubinul ei. Bătând cu insistenţă în uşă, i-a cerut acesteia, prin ameninţări, să deschidă. Victima, cunoscând firea violentă a inculpatei din situaţii anterioare, a refuzat. În această situaţie, inculpata, luând un picior de scaun, a început să bată cu putere şi în mod repetat în uşă, ameninţând victima că o bate până o lasă lată.Alarmată de comportamentul violent al inculpatei, victima a încercat să se refugieze pe fereastra de la baie, vrând să sară într-un apartament vecin. Între timp, inculpata a reuşit să spargă uşa, iar victima s-a speriat şi s-a dezechilibrat căzând de la etajul 2 şi decedând.
Care este forma de vinovăţie ce caracterizează fapta inculpatei?

2. X, conducând neatent şi cu viteză autoturismul proprietate personală, a lovit victima Y, care traversa strada pe trecerea pentru pietoni, cauzându-i moartea.Ulterior s-a constatat că Y, membru al unei grupări teroriste, se îndepărta de localul unei discoteci, unde amplasase o încărcătură explozibilă, pentru a declanşa explozia de la distanţă.Trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, X a solicitat instanţei să constate că a comis fapta în stare de necesitate.
Ce trebuia să decidă instanţa?

3. În speţă, s-a reţinut că inculpatul a otrăvit victima cu intenţia de o ucide. Apoi cuprins de remuşcări s-a întors cu antidotul, fără a cunoaşte că victima nu consumase băutura, ştiind că aceasta conţine otravă. Inculpatul solicită constatarea cauzei de nepedepsire a împiedicării producerii rezultatului.
Care va fi soluţia instanţei?
prietene, vrei sa iti rezolvam spetele primite ca tema de la facultate? asa vrei tu sa ajungi sa profesezi ca jude/procuror/ avocat?

sincer, nu asta este calea sa ajungi un bun profesionist.
Stimate domn,toate aceste probleme se rezolva pe baza studiului individual.
Este grav daca pentru a va rezolva probleme de studiu apelati la ajutorul altora,mai ales pentru ce ati vrea sa deveniti maine.
Ganditi-va ca maine sunteti la bara avocat sau consilier ,magistrat intr-o sala de judecata plina sau in timpul efectuarii unei urmariri penale.
Ce faceti,asteptati soaptele celor din jur ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Ganditi-va ca maine sunteti la bara avocat sau consilier ,magistrat intr-o sala de judecata plina sau in timpul efectuarii unei urmariri penale.
Ce faceti,asteptati soaptele celor din jur ?

Cu toata stima, dar cine ajunge magistrat sau avocat fara sa invete:O? Cine nu invata va ramane cu diploma pe care scrie jurist sau va lasa aceasta facultate.
Cat despre userul nostru,se pare ca a ajuns in anul 2 spetele fiind din penal general.

Student Marius, ai postat niste spete, dar nu ai zis ce vrei, din cate ne-am dat seama vrei rezolvarea. Noi am putea sa ti-o scriem foarte usor, dar ce ai intelege. Am alta propunere, tu ne zici care e rezolvarea dupa parerea ta, iar noi corectam unde e cazul, asa ne punem toti neuronii in functiune.

Daca ai ales aceasta facultate inseamna ca vrei o anumita profesie deoarece nu oricine se oboseste cu dreptul, e mult de invatat si inutil daca o faci doar ca sa ai o facultate, sunt altele mult mai usoare. Asadar, uimeste-ne cu rezolvarea pt ca dreptul penal este o materia de baza si culmea e cea mai iubita materie, cam toti o invata cu drag:duh:.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
@Marius_iepure: Acest forum este un spatiu unde se discuta probleme juridice, nu se dau rezolvari la spetele de scoala. Cum s-a spus mai sus, daca ati fi expus parerea dvs si cereati o opinie avizata, era ok. Asa insa, nu. Va rog ca pe viitor sa nu mai postati asemenea subiecte. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari infractiuni-penal general!!! urgent niste raspunsuri maite21 maite21 Am cateva intrebari din domeniul penalului general-an 2. 1. Este posibila tentativa la infractiunile savarsite cu intentie repentina? 2. Tentativa nu se ... (vezi toată discuția)
Speta-drept penal Cristian_lee Cristian_lee instanta a retinut ca inculpata X a fost atacata de sotul sau, care a lovit-o de mai multe ori. In aceste conditii, X l-a rugat pe fratele sau, Y sa o ajute sa ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu ! am fost implicata intr-un incident, care s-a ... miloser miloser Violare domiciliu Am fost implicata intr-un incident, care s-a soldat, cu actiunea \"violare de domiciliu\" din partea mea ( eu sunt autorul actiunii de ... (vezi toată discuția)