am lucrat la o firma in bucuresti din 2007 pana in 2009,la care am fost obligati sa semnam cateva documente bancare, prin care ne dadem acordul sa se opreasca o anumita suma de bani, drept garantie,acolo era stipulat ca acea suma nu poate fi retrasa decat cu acordul ambelor parti.Dupa ce am plecat de la acea societate mi sa spus ca imi voi putea retrage acea garantie deoarece pe perioada contractului de munca nu am adus nici un prejudiciu societatii respective.Din 2009 si pana in prezent nu-mi pot ridica garantia deoarece conducerea societatii imi spune de fiecare data ca are altceva mai important de facut decat sa-si dea acordul la banca in privinta mea.Am fost la banca iar ei mi-au adeverit ca acel cont exista dar nu poate sa faca nimic decat cand societatea isi va da acordul.Mentionez ca eu locuiesc in Braila si ca sa fac drumuri la nesfarsit la Bucuresti pentru a auzi aceasi varianta ,nu cred ca normal.Intrebare e cum as putea sa procedez sa deblochez acel cont., Va multumesc !
mergi in instanta
poti sa-i dai in judecata in termen de 3 ani
fiind un litigiu de munca nu platesti nimic,doar avocatul[recuperezi banii dati pe avocat dupa terminarea procesului in care ceri plata cheltuielilor de judecata]
Art. 166. [prescripţia acţiunii pentru plata salariului]
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariulu
Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime.
Angajatorul este obligat, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre unitatea bancara in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
Recuperare garantie
alfonso
am lucrat la o firma in bucuresti din 2007 pana in 2009,la care am fost obligati sa semnam cateva documente bancare, prin care ne dadem acordul sa se opreasca ... (vezi toată discuția)