avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen legal pentru plata concediul, garantiei si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen legal pentru plata concediul, garantiei si ultimului salariu

as dori sa stiu care e termenul legal pentru plata ultimului salariu, a garantie si a concediului de odihna neefectuat in cazul demisie. contractul meu a incetat in data de 10.02.2011
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 3 Martie 2011
Odata cu drepturile salariale pe luna februarie...in general in martie
Art. 16 din Legea nr.22/1969 prevede ca, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre unitatea bancara in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia lorelai012 lorelai012 dupa 9 ani de munca ma obliga sa imi depun demisia este purul adevar fiind sustinator de familie si nu avand motive intemeiate asa ca de aproape 3 luni sant ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie materiala MARAVELA CLAUDIA MARAVELA CLAUDIA buna ziua , pe data de 19.04.2011 incetez activitatea ( demisie ) la o firma unde mi s-a oprit garantie , cu toate ca nu am avut gestiune . as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ... Ioanamia Ioanamia Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ii da posibilitatea angajatului la participarea inventarului in timpul preavizului. Si il obliga ... (vezi toată discuția)