avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

dupa 9 ani de munca ma obliga sa imi depun demisia este purul adevar fiind sustinator de familie si nu avand motive intemeiate asa ca de aproape 3 luni sant sicanat continu.De aceia as vrea sa stiu ce se va intampla daca imi depun demisia si ce drepturi mai am omis sa spun ca la angajare am depus o garantie in ce conditi pot motiva ca sa nu imi fie data.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 14 Aprilie 2011
garantia trebuie sa ti-o dea, insa daca iti depui demisia tu nu mai beneficiezi de ajutor de somaj. De ce nu discuti cu seful, e clar ca nu te mai vrea de ce nu te da el afara? Sau, probabil vor sa aduca pe altul in loc.
Buna ziua!
Conform prevederilor art 16 din Legea nr. 22/1969, " Garanţia in numerar şi dobanda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca.........." Cititi prevederile acestui art si veti avea raspunsul corect
O zi buna!

1. Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

2. Art. 16 din Legea nr.22/1969 dipsune : Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre unitatea bancara in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

3. Cand gestionarul a cauzat o paguba in gestiune la locul sau de munca si aceasta nu se acopera integral in termen de o luna de la obtinerea titlului executoriu definitiv, unitatea se va despagubi din garantia in numerar constituita in favoarea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal pentru plata concediul, garantiei si ultimului salariu elena2506 elena2506 as dori sa stiu care e termenul legal pentru plata ultimului salariu, a garantie si a concediului de odihna neefectuat in cazul demisie. contractul meu a ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie materiala MARAVELA CLAUDIA MARAVELA CLAUDIA buna ziua , pe data de 19.04.2011 incetez activitatea ( demisie ) la o firma unde mi s-a oprit garantie , cu toate ca nu am avut gestiune . as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Garantie de gestiune Knullruffs Knullruffs Buna, in cât timp de la incetare a contractul de munca este obligat angajatorul sa-mi returnee garantie de gestiune retinuta lunar in timpul contractul? ... (vezi toată discuția)