avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Se poate reveni la incadrarea de dinainte de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Se poate reveni la incadrarea de dinainte de promovarea pentru terminarea studiilor superioare?

In anul 2007 m-am angajat la Primarie ,personal contractual (Sef SVSU).In anul 2008 am absolvit Fac.de admin.pub. si am fost promovat, prin asimilare, Ref.de spec. gr.III (noiembrie 2008).Desi am o multitudine de alte atributii delegate prin dispozitie de primar, de care ma achit cu brio, nu am mai beneficiat de nici o alta avansare sau promovare, nici macar ca urmare a prevederilor L 330/2009, prin care treapta de ref.de spec.gr.III disparea, trebuind sa fiu trecut automat ca ref.de specialitate gr.II (de la 01 01.2010), eu nu am beneficiat de acest lucru, fiind in acest moment (22.01.2011), probabil, singurul Ref.de spec.gr.III din Romania. Aceasta distinctie mi-a fost acordata de dl.Secretar uat, care se ocupa si de resursele umane si care nutreste o "vie simpatie" pentru subsemnatul. Mai nou, in legea 284/2010 la categ.Sef SVSU apare ca si conditie de studii - M. S-a primit de la CJ sau Prefectura o adresa care solicita posturile ocupate din primarie si incadrarile acestora, iar la mine, DL SECRETAR a trecut SEF SVSU-studii medii, desi mie mi s-a transformat incadrarea din 2008 in studii sup. Desi am aratat ca nici aceasta lege nu ingradeste dreptul la perfectionare, la terminarea S postul se transforma in post de S cu atributiile aferente in fisa postului, respectivul domn a trimis adresa astfel: Sef SVSU-studii medii. Acum, la ce trebuie sa ma mai astept: la o transformare din S in M (ma astept la orice, daca a putut sa ma mentina ref.spec.gr.III, de ce nu ar putea face si o transformare in sens invers, doar traim in Romania)? Nu am facut nici o sesizare la ITM, deoarece as lovi in Primar, lucru pe care nu mi-l permit, cu Secretarul nu vorbim aceeiasi limba, la o discutie cu Primarul, acesta mi-a dat dreptate dar lucrurile au ramas la fel ( pe mine ma cunoaste din 2007, cu secretarul este tovaras din 1986). Ce intrebare as avea: care ar trebui sa fie statutul meu in aceasta institutie, ce incadrare ar trebui sa am, daca este corect ce mi se intimpla? O alta sicanare, tot a DOMNULUI SECRETAR a fost in 2008, cand din 4 colegi care am terminat facultatea in acel an, am fost singur care am fost facut Referent ( desi, prin fisa postului am 85% munca de teren si atributiuni de prevenire si control cat cuprinde), ceilalti fiind facuti Inspectori de specialitate, desi nu vad ce ar putea controla d-lor (asta am inteles ca fac inspectorii). Rog pe cei ce au cunostinte in domeniu sa ma edifice asupra a ce am dreptate, asupra a ce nu am dreptate, daca ceea ce v-am prezentat este corect sau incorect. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zama cristian , utilizator 22:48, 3 Februarie 2011
Domnul meu drag. la nivel de prefectura exista comisia de disciplina. Avand in vedere situatia data, este abuz in serviciu ceea ce a facut secretarul si orice persoana care se considera vatamata in drepturi poate face sesizare scrisa in baza Legii 188/1999 la comisia de disciplina pentru secretarii uat. Sa inteleg ca si salariul este tot pentru studii medii? daca da indreptati actiune in instanta impotriva secretarului pentru ca va lezat de drepturile salariale legale
Sunt pers.contractual, deci nu pot face referire la L188. Salariul net dupa reducerea cu 25% este de 590 lei. Eu stiu ca este pentru S, dar am coleg dintr-o alta primarie care termina anul acesta facultatea (in acest mom.este pe M), are 10% spor vechime (subsemnatul are 15%), dar la salariu el ia 620 lei iar eu 590. Acelei comisii de disciplina pot sa-i adresez o sesizare pe tema prezentata mai sus? Are atributii in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrarea in anul 2011 zama cristian zama cristian Are cineva cunostinte in domeniu, al resurselor umane, despre cum se reincadreaza Seful SVSU in 2011, atunci cand acesta are studii superioare si in anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Cum pot trage la raspundere un functionar public de conducere care greseste repetat in mod intentionat? zama cristian zama cristian Buna ziua. Cum pot sa trag la raspundere un secretar de comuna, care se ocupa si de RU, care, in mod gratuit, de la angajare are ceva de impartit cu mine, ... (vezi toată discuția)
Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa incadrare? zama cristian zama cristian Buna ziua. Cum se stabileste clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare in cazul personalului contractual incadrat conf. L 284/2010 ca Inspector de ... (vezi toată discuția)