avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de prescriptie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de prescriptie

Salutare. In ultimii ani in perioadele mai turbulente dpdv financiar am reusit sa acumulez vreo... 8 cred amenzi ratb, din cate am numarat printre amintiri (ca procesele verbale de constatare nu le mai am si acele procese verbale ce vin acasa in termen de 30 de zile mi-au venit doar la unele din ele, demult, nu si la cele mai "proaspete" :D ). Ce vreau eu sa stiu e daca se prescriu si daca da, dupa cat timp.
Ma intereseaza asta pt ca vreau sa-mi platesc din buzunar asigurarile medicale si se pare ca, in ciuda declaratiei pe propria raspundere ca nu beneficiez de niciun venit, ar mai fi nevoie si de o adeverinta de la fisc.
So... sper sa stie cineva raspunsul :)
Cel mai recent răspuns: zuzazapacita , utilizator 19:01, 22 Ianuarie 2011
Buna ziua !

Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
In temeiul alin (2) al aceluiasi articol, termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.

:D multumesc foarte, foarte mult. :) macar stiu cum stau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi dianamariuca dianamariuca Buna seara, Amenzile primite pe societate comerciala se prescriu?Daca da dupa cat timp? (vezi toată discuția)
Amenda ratb alexutz2011 alexutz2011 Am primit o somatie de la serviciul public pentru finante publice locale sector 6 in care sunt somat sa platesc 500 lei (5 amenzi RATB) daca nu in termen de 15 ... (vezi toată discuția)
Amenzile administrative se prescriu ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Va salut! Vreau sa va intreb , amenzile administrative cumulate la taxe si impozite se prescriu dupa un anumit timp ? Stiu ca te incurca in caz ca doresti sa ... (vezi toată discuția)