avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune?

Buna ziua.Doresc cateva lamuriri. Am dezbatut succesiunea in urma careia am ramas 3 pe certificatul de mostenitor eu fratele si mama.Pe certificat am mostenit impreuna 936mp teren si o casa batraneasca 40mp,avand o deschidere la strada de 39ml,iar casa fiind pe o laterala , am cazut de acord sa ramana fratele cu mama in jumatatea de teren cu casa iar eu sa raman cu jumatatea terenului (intentionez sa construiesc o casa).Intrebarea este ce trebuie sa fac (sa coste si mai putin)pentru intrarea in posesie a acestui teren? Pot sa construiesc si fara sa fiu doar eu proprietar pe accea jumatate ,deorece nu exista neintelegeri intre noi,cum sa fac ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: constantin cristian , utilizator 16:33, 24 Ianuarie 2011
Da, puteti construi dar veti avea probleme cu intabularea dreptului in Carte Funciara.
Se va face pe numele tuturor mostenitorilor.
Incercati sa consultati un avcat pentru a se discuta verbal detaliile cazului si poate ca se va gasi o varianta buna fara sa mai faceti iesirea din indiviziune.
indicat e sa faceti un partaj voluntar.
Ce implica Partjul Voluntar prin judecatorie (cred ca costa mai putin)?dureza mult ?de unde sa incep?
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie axiclau axiclau am mostenit de la bunicul meu casa batraneasca ,eu cota 3/8 sora la fel 3/8 iar bunica 2/8 ,in aceasta situatie eu pot sa construiesc in aceeasi curte dar vis ... (vezi toată discuția)
Constructie pe terenul bunicilor decedati Cradu85 Cradu85 Buna ziua. As vrea sa construiesc o casa in curtea bunicilor sotiei. Bunicii ei au avut 10 copii dar nu au facut dezbaterea mostenirii. As avea acordul a 5 ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate - casa fara autorizatie de constructie ioana1133 ioana1133 Buna seara, Va prezint urmatoarea speta: Tata a decedat cu aproape 50 de ani in urma. Nu s-a dezbatut mostenirea. Am ramas in urma lui, eu, sora mea, ... (vezi toată discuția)