avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe terenul bunicilor decedati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe terenul bunicilor decedati

Buna ziua.
As vrea sa construiesc o casa in curtea bunicilor sotiei. Bunicii ei au avut 10 copii dar nu au facut dezbaterea mostenirii. As avea acordul a 5 frati sa construiesc acolor. Intrebarea mea este daca risc sa pierd casa daca as construi o pe terenul respectiv. Ideea e ca in curte exista inca o casa batraneasca in care stau 3 dintre frati (inclusiv soacra mea), iar daca eu as construi o casa decenta acolo i-as creste pretul terenului respectiv semnificativ cat poate fratii soacrei sa devinta interesati in a vinde terenul respectiv.
Vreau sa stiu daca m-as apuca de construit daca pot pierde casa, sau doar as fi obligat la plata terenului respectiv in cazul in care se hotarasc sa imparta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cradu85 , utilizator 15:22, 29 Martie 2016
De ce nu cumparati acum?
Nu avem cum anume sti cum veti construi, juridic, in functie de asta puteti pierde casa, o putetin pastra, depinde... Nu va recomand sa riscati situatii juridice incerte, de regula costa mai mult ca unele clare.
In curtea respectiva mai stau alaturi de soacra mea si 2 frati ai ei. Pentru a putea cumpara trebuie sa faca dezbatere mostenire. In plus sunt 10 frati in total. E greu sa poti discuta cu toti. Partea a 2-a este ca daca incerc sa il cumpar cei doi frati s-ar putea considera amenintati si s-ar putea sa nu fie de acord sau sa ceara o suma exorbitanta. In momentul de fata as prefera sa construiesc o casa si sa scap momentan de plata chiriei aici unde locuiesc. Probabil as putea obtine autorizatie de constructie de la primarie, chiar daca ar fi in numele soacrei mele. Ideea e ca atunci/daca se hotarasc sa imparta, cei 10 frati, cel putin sa imi pot recupera investitia, daca nu reusesc sa pastrez casa cu totul.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa construita pe terenul bunicilor Madalinmdl1 Madalinmdl1 Se da următoarea problema. Locuiesc la țară la o casă batraneasca, împreună cu mama mea si cu iubita mea. Mama are 3 frați, iar casa este pe numele ... (vezi toată discuția)
Autorizare construcție Raluca1606 Raluca1606 Buna seara!Eu si sotul meu vrem sa costruim o casa in curtea socrilor. Problema este ca actele sunt pe numele soacrei mele si a surori ei. Cum putem face sa ... (vezi toată discuția)
O problema delicata!anularea certificartului de unic mostenitor ceruta de nepoti.. mary_c mary_c Buna ziua. Ceea ce va voi relata este extrem de delicat pt familia mea in acest moment. Soacra mea a avut un frate bun care a lasat in urma sa 3 copii.In ... (vezi toată discuția)