Buna ziua.
As vrea sa construiesc o casa in curtea bunicilor sotiei. Bunicii ei au avut 10 copii dar nu au facut dezbaterea mostenirii. As avea acordul a 5 frati sa construiesc acolor. Intrebarea mea este daca risc sa pierd casa daca as construi o pe terenul respectiv. Ideea e ca in curte exista inca o casa batraneasca in care stau 3 dintre frati (inclusiv soacra mea), iar daca eu as construi o casa decenta acolo i-as creste pretul terenului respectiv semnificativ cat poate fratii soacrei sa devinta interesati in a vinde terenul respectiv.
Vreau sa stiu daca m-as apuca de construit daca pot pierde casa, sau doar as fi obligat la plata terenului respectiv in cazul in care se hotarasc sa imparta.
Multumesc.
De ce nu cumparati acum?
Nu avem cum anume sti cum veti construi, juridic, in functie de asta puteti pierde casa, o putetin pastra, depinde... Nu va recomand sa riscati situatii juridice incerte, de regula costa mai mult ca unele clare.
In curtea respectiva mai stau alaturi de soacra mea si 2 frati ai ei. Pentru a putea cumpara trebuie sa faca dezbatere mostenire. In plus sunt 10 frati in total. E greu sa poti discuta cu toti. Partea a 2-a este ca daca incerc sa il cumpar cei doi frati s-ar putea considera amenintati si s-ar putea sa nu fie de acord sau sa ceara o suma exorbitanta. In momentul de fata as prefera sa construiesc o casa si sa scap momentan de plata chiriei aici unde locuiesc. Probabil as putea obtine autorizatie de constructie de la primarie, chiar daca ar fi in numele soacrei mele. Ideea e ca atunci/daca se hotarasc sa imparta, cei 10 frati, cel putin sa imi pot recupera investitia, daca nu reusesc sa pastrez casa cu totul.
Multumesc