avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echivalare studii militare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echivalare studii militare

Am terminat scoala militara in 1986 la intendenta si as vrea sa ma ajutati in problema cu echivalarea studiilor.Ce trebuie sa fac si unde sa ma adresez?
In noua lege a salarizarii unice nu se regasesc specialitatile aferente doar cu studii medii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 23 Ianuarie 2011
Adresati-va Ministerului Educatiei!
Echivalarea studiilor militare cu studii civile în Ministerul Apărării Naţionale se realizează în baza unor nomenclatoare – cu funcţii şi specialităţi civile în care pot fi încadraţi absolvenţii instituţiilor militare de învăţământ - elaborate cu acordul Ministerul Educaţiei şi avizul Ministerului Muncii.

Persoanele care au absolvit instituţii militare de învăţământ, până în anul 1994, pot solicita echivalarea studiilor numai în situaţia în care sunt trecuţi în rezervă şi urmează a se angaja în funcţii şi specialităţi civile. Pentru aceasta, se pot adresa, în scris, şefului Direcţiei management resurse umane (U.M.02418 Bucureşti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare studii militare cu studii civile dori57 dori57 Am terminat in august 1983 Scoala de ofiteri activi tancuri si auto(arma auto)cu durata de 3 ani.In anul 2001 (iunie)mi-am incetat activitatea. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)
Studii medii? angizah angizah Va rog frumos dati-mi o solutie. Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)