avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... salariu ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

salariu ONG

Buna ziua,

as avea mai multe intrebari cu privire la structura ONG:

- cum se alege presedintele Adunarii Generale?
- presedintele Adunarii Generale poate ocupa functie in cadrul Consiliului Director? In caz favorabil, cum se va stabili salariul unei persoane cu acest rol dublu?
- acest ONG isi propune sa acorde calitatea de membru tuturor participantilor la seminarii, cursuri organizate de ONG etc - scopul nefiind de a castiga membrii pentru aderarea si reprezentarea in cadrul Adunarii Generale, in organul suprem de conducere al Asociaţiei .
Cum se poate asadar restrictiona calitatea de membru ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Cel mai recent răspuns: maria1860 , utilizator 10:25, 24 Ianuarie 2011
Raspunsul /raspunsurile la toate intrebarile dv. le gasiti in Statutul respectivului ONG, iar acesta trebuie sa respecte prevederile .Ordonanta 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii si Legea nr.246 din 18 iulie 2005 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii .
Consultati Statutul si, in functie de ce gasiti acolo, reformulati. Daca este prevazut ca orice persoana care participa la activitatile ong-ului devine membru, fara a completa o adeziune, e...posibil ca aceasta participare sa reprezinte adeziunea. Dar asa trebuie sa fie consemnat in Statut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
elena138, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare asociatie pe oug 26/2000 doruculea doruculea Buna ziua, Rugamintea mea este sa ma lamuriti in legatura cu o asociatie infiintata in baza oug 26/2000 .Nelamurirea mea consta in aceea ca dupa infiintare si ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Intrarea unui nou asociat intr-un ong anaroxana_hela anaroxana_hela Buna ziua. Am si eu doua intrebari: 1.Ce pasi trebuie sa parcuragem pentru a adauga un nou membru in ONG? 2. Ce trebuie sa facem daca unul din membrii ... (vezi toată discuția)