avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC si concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC si concediu medical

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in urmatoarea problema.As vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj, situatia mea fiind urmatoarea: in anul 2008 am ramas insarcinata iar din luna a treia de sarcina am fost in concedii medicale(sarcina cu probleme) pana cand am intrat in prenatal.Apoi am beneficiat de concediu de ingrijire copil pana in ianuarie anul acesta cand am facut cerere de reluare contract de munca si pentru ca firma nu a dorit sa restructureze postul, am incetat contractul in aceeasi zi cu acordul partilor.Acum lucrez cu contract pe perioada determinata si as vrea sa beneficiez de prevederile art. 56, lit j.Am sunat la somaj sa ii intreb daca indeplinesc conditiile pentru acordarea somajului si mi-au raspuns ca daca inainte de acesti doi ani de concediu crestere copil am avut medicale nu pot lua somaj.Au dreptate?
Cel mai recent răspuns: myrha09 , utilizator 11:38, 23 Ianuarie 2011
Ca sa beneficiati de somaj trebuie sa prestati activitate permanenta 12 luni din cele 24 anterior cel putin, deci daca concediile medicale sunt in aceasta perioada nu se iau in calcul daca depasesc 30 de zile
Precizez ca din luna a 4-a de sarcina pana am intrat in prenatal am beneficiat de concedii medicale succesive de cate 30 de zile.Am inteles ca perioada de CCC, adica cea de suspendare nu intra in discutie, dar daca stau sa calculez 24 de luni dinainte sa intru in CCC eu consider ca am suficiente luni de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal alexandra-mariaPetrus alexandra-mariaPetrus Sunt invatatoare, insarcinata in saptamana 36 si am contract de munca pana in 31 august, tot pana atunci sunt trecuta in concediu. De la 1 septembrie unde ar ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intalnesc urmatoarea situatie, o angajata este in concediu crestere copil, 2 ani se implinesc in 15 iulie 2014. saptamana acesta m-a anuntat ... (vezi toată discuția)