avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... TERMENUL REZONABIL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

TERMENUL REZONABIL

SOTUL MEU DE2 ANI ESTE TOT PE AREST PREVENTIV.CAT ESTE TERMENUL REZONABIL PT A FII JUDECAT DEFINITIV O PERSOANA INCARCERATA?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:14, 23 Ianuarie 2011
Nu se poate prelungi la infinit un mandat de arestare preventiva.
Art. 159 C.pr.pen: Procedura prelungirii arestarii preventive dispuse in cursul urmaririi penale
...
(13) Judecatorul poate acorda si alte prelungiri, fiecare neputand depasi 30 de zile. Dispozitiile alineatelor precedente se aplica in mod corespunzator. Durata totala a arestarii preventive in cursul urmaririi penale nu poate depasi un termen rezonabil, si nu mai mult de 180 de zile.
In cazul dumneavoastra, am inteles ca persoana a fost judecata si s-a produs o condamnare in prima instanta. Prin urmare nu se aplica termenul din art. 159 alin 13 CPP, nici cel de jumatate din maximul special al infractiunii precizat la art. 140 CPP.

Persoana poate fi in continuare in arest, conform dispozitivului hotararii atacate. Din pacate, s-au vazut si durate mai lungi pana la hotararea definitiva :(
Dosarul este in curs de judecata si starea de arest se mentine,starea de arest probabil fiind mentinuta printr-o hotarare a unei instante de fond.
Ce fapte a comis sotul dvs ?
Termenul rezonabil pentru privarea de libertate e apreciat in functie de mai multe criterii, oricum 2 ani ar cam fi suficient de mult. Puteti solicita revocarea arestarii, inlocuirea cu o alta masura preventiva, liberarea sub control judiciar sau pe cautiune.
Din celelalte mesaje ale userului, e vorba de omor...

Alte discuții în legătură

Prelungire arest cu 60 de zile Andreea239 Andreea239 Buna ziua.Prietenul meu dupa ce i-au expirat cele 29 de zile de arest preventiv,i-a venit un nou mandat de 60 de zile si a fost transferat la Rahova.Ce ... (vezi toată discuția)
Retinere si arestare elena_gavril elena_gavril Cine are dreptul sa retina un cetatean in Romania? Cine are dreptul sa aresteze un cetatean in Romania? Care este diferenta dintre cele doua proceduri? ... (vezi toată discuția)
Durata arestului preventiv negru daniel negru daniel Buna , a-si avea si eu o intrebare care este durata pentru care poate fi cineva retinut in arest preventiv cu cat se poate prelungi arestu preventiv si daca se ... (vezi toată discuția)